Εκτεταμένα επεισόδια λαμβάνουν χώρα στο κέντρο του Δουβλίνου στην Ιρλανδία μετά την επίθεση σε μαχαίρι κατά παιδιών σε σχολείο στο βόρειο τμήμα της πόλης, από δράστη, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι Αλγερινός.

Εκατοντάδες άτομα έκλεισαν κεντρικό δρόμο κοντά στο σημείο της επίθεσης, όπου τραυματίστηκαν τρία παιδιά, μια γυναίκα και ο δράστης.

Δουβλίνο: Πλήθος σε συνοικία μεταναστών - "Πετάξτε τους έξω"


Στη συνοικία κοντά στο σημείο της επίθεσης, ζει μεγάλος αριθμός μεταναστών και διαδηλωτές κατάφεραν μάλιστα να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας ενώ ακούγονται να φωνάζουν «πετάξτε τους έξω», αναφερόμενοι στους μετανάστες. Κρατούσαν μάλιστα ιρλανδικές σημαίες και πλακάτ με το σύνθημα «Οι ζωές των Ιρλανδών μετρούν». Μάλιστα πυρπόλησαν και ένα κέντρο μετααστών.

Δεν αποκλείει πιθανότητα τρομοκρατίας η αστυνομία


Τουλάχιστον ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στα επεισόδια ενώ πυρπολήθηκε ένα όχημα της αστυνομίας. Ο αρχηγός της αστυνομίας δεν έχει αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο, ούτε αυτό της τρομοκρατίας, όσον αφορά το κίνητρο της επίθεσης. «Ποτέ δεν απέκλεισα κανένα πιθανό κίνητρο για αυτήν την επίθεση. Όπως είπα εξαρχής, εξετάζονται όλες οι πιθανότητες», δήλωσε ο Ντριου Χάρις.

Λίγο νωρίτερα, υψηλόβαθμος αστυνομικός έλεγε σε δημοσιογράφους ότι η αστυνομία είναι πεπεισμένη ότι το συμβάν δεν σχετιζόταν με τρομοκρατική ενέργεια.

Δουβλίνο: Το χρονικό της επίθεσης με μαχαίρι


Λίγο μετά τις 13:00 όταν ένας άνδρας επιτέθηκε με ένα μεγάλο μαχαίρι κατά παιδιών που έβγαιναν από δημοτικό σχολείο.

Τραυμάτισε τρία παιδιά, ένα κορίτσι πέντε ετών που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ένα κορίτσι έξι ετών που νοσηλεύεται με πιο ελαφριά τραύματα και ένα αγόρι πέντε ετών που πήρε εξιτήριο. Τραυματισμένη βαριά είναι και μια γυναίκα περίπου 30 ετών που εργαζόταν στο σχολείο.

Και ο δράστης νοσηλεύεται με τραύματα που πιθανόν προκάλεσε ο ίδιος στον εαυτό του.