Ο Έλον Μασκ τάχθηκε υπέρ του Ισραήλ, ενώ παράλληλα καταδίκασε τις επιθέσεις της Χαμάς, κατά τη διάρκεια της σημερινής (27/11/2023) επίσκεψης του στη χώρα. Παράλληλα, μετά τη συνάντηση του με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση του Ισραήλ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας Χ και επενδυτής στον τομέα των τεχνολογιών, είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, όταν πριν λίγες ημέρες είχε συμφωνήσει με ένα αντισημιτικό σχόλιο στην πλατφόρμα του, με αποτέλεσμα μεγάλες εταιρείες να αποσύρουν τις διαφημίσεις του.

Ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι ‘’θέλει να βοηθήσει’’ το Ισραήλ και συμφώνησε με την άποψη ότι η Χαμάς ‘’πρέπει να καταστραφεί’’

Ο γνωστός μεγιστάνας, είχε νωρίτερα σήμερα συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, που τον ξενάγησε στα κιμπούτς που έγινε η επίθεση,  τάχθηκε υπέρ του Ισραήλ μετά την επίθεση που δέχτηκε η χώρα από τους Παλαιστίνιους τρομοκράτες της Χαμάς, λέγοντας ότι μία πρόκληση είναι να ‘’σταματήσει επιτέλους η προπαγάνδα που πείθει τους ανθρώπους να συμμετέχουν σε, ξέρετε, δολοφονίες’’.

Αφότου άκουσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου να λέει σε μία ζωντανή διαδικτυακή συνομιλία, ότι η Χαμάς πρέπει να καταστραφεί ο Μασκ είπε: ‘’Δεν υπάρχει επιλογή’’.

Ο Μασκ, που επισκέπτεται το Ισραήλ ενώ συνεχίζεται ο πόλεμος με την Χαμάς στην Γάζα, πρόσθεσε: ‘’Θα ήθελα κι εγώ να βοηθήσω’’.