Ο Έλον Μασκ, όχι μόνο δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την εκτόξευση του SpaceX (που στέφθηκε με αποτυχία), αλλά είδε να ακυρώνονται μεγάλες εμπορικές συμφωνίες που είχε κλείσει. Ποιος ήταν ο λόγος που ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος αναγκάζεται να κλειστεί στο καβούκι του και να ακυρώσει εμφανίσεις του.

Μια από αυτές τις εμφανίσεις που ακυρώθηκαν, ήταν και η συμμετοχή του στην ετήσια σύνοδο του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας – Ειρηνικού στο Σαν Φρανσίσκο που ακυρώθηκε αιφνιδίως αφού πρώτα τον κατηγόρησε ο Λευκός Οίκος για ‘’αποτρόπαιη προώθηση αντισημιτικού και ρατσιστικού μίσους’’.

Το σχόλιο του Έλον Μασκ στην πλατφόρμα X, που έφερε τα πάνω κάτω

Όλα ξεκίνησαν όταν δημοσιεύθηκε ένα στιγμιότυπο οθόνης του αμερικανικού δικτύου MSNBC από το 2022, που ανέβασε ένας χρήστης της πλατφόρμας X (πρώην Twitter), καταγγέλλοντας έναν τριπλασιασμό της ρητορικής κατά των μαύρων και μια αύξηση περίπου 60% των αντισημιτικών και ομοφοβικών αναρτήσεων

Αντιδρώντας, ο ιδιοκτήτης του X έγραψε στην πλατφόρμα ότι ‘’θα ήταν πιο ακριβές’’ να αφαιρεθεί το ‘’anti’’ πριν από το ‘’defamation’’, ‘’συκοφαντία’’.

Το Σάββατο ήρθε το δεύτερο μπουρίνι για τον πολυεκατομμυριούχο, καθώς η νέα δοκιμαστική πτήση του Starship της SpaceX, του διαστημόπλοιου που φιλοδοξεί να μεταφέρει μια μέρα τον άνθρωπο στη Σελήνη και τον Άρη, δεν στέφθηκε με επιτυχία.

Μαζική αποχώρηση διαφημίσεων

Για να τριτώσει το κακό, με την μαζική αποχώρηση των διαφημιστικών πακέτων μεγάλων εταιρειών απο την πλατφόρμα Χ.

Η πλατφόρμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Έλον Μασκ, Χ, προηγουμένως γνωστό σαν Twitter, χάνει μερικούς από τους μεγαλύτερους διαφημιστές του.

Μετά την μαζική αποχώρηση των διαφημιστών ο Έλον Μάσκ απειλεί με μηνύσεις και καλεί τους χρήστες να εγγραφούν στην premium έκδοση της πλατφόρμας που δεν έχει διαφημίσεις.

Δείτε το βίντεο του Live News του MEGA: