Ταξίδι – αστραπή έκανε  επικεφαλής της Μοσάντ για συνάντηση στην οποία έλαβε μέρος και η CIA, ενώ την ίδια ώρα, ακόμη 10 όμηροι αναμένεται να απελευθερωθούν από τη Χαμάς στο πλαίσιο της συμφωνία με το Ισραήλ.

Για ακόμη δύο μέρες σιγούν τα όπλα στην πολύπαθη Γάζα αφού η κατάπαυση του πυρός επεκτάθηκε. Τη Δευτέρα απελευθερώθηκαν αρχικά 11 Ισραηλινοί όμηροι (όλοι με διπλή υπηκοότητα), ενώ στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι 33 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι – τρεις γυναίκες και τα υπόλοιπα παιδιά. 

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ: Απελευθερώνονται 12 όμηροι της Χαμάς και 30 Παλαιστίνιοι που κρατούνταν σε ισραηλινές φυλακές

Την Τρίτη, η Χαμάς αναμένεται να απελευθερώσει ακόμη 10 ομήρους με την συμφωνία με το Ισραήλ να διανύει ήδη την πρώτη επιπλέον ημέρα από τις τέσσερις που είχαν αρχικά οριστεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Ερυθρού Σταυρού, οι όμηροι που απελευθερώθηκαν  είναι 9 γυναίκες και ένα μικρό κορίτσι ενώ ήδη  μεταφέρονται στα σύνορα της Ράφα προς το νότιο πέρασμα.

Μυστική συνάντηση των επικεφαλής CIA και Μοσάντ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΜEGA, στη Ντόχα έφτασε ο διευθυντής της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς, προκειμένου να συναντηθεί με τον επικεφαλής της Μοσάντ και τον πρωθυπουργό του Κατάρ. Σε αυτή τη συνάντηση συμμετέχει και ο εκτάκτως και ο επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών της Αιγύπτου.

Στόχος των μυστικών αυτών συναντήσεων είναι η μεσολάβηση για την υπογραφή μίας εκτεταμένης συμφωνίας ανταλλαγής ομήρων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.