Πολλά θετικά σχόλια απέσπασε το συγκινητικό βίντεο ένα μπαρ στη Βόρεια Ιρλανδία. Ανάμεσα σε αυτούς που το εξύμνησαν ήταν και ο John Lewis, ο έμπορος που φημίζεται για τις εορταστικές του διαφημίσεις.

Μια οικονομική χριστουγεννιάτικη διαφήμιση μιας παμπ στη Βόρεια Ιρλανδία έχει γίνει viral – με τη διευθύντρια να περιγράφει την αντίδραση ως κάτι που ξεπέρασε τα ‘’πιο τρελά της όνειρα’’.

Το Charlie’s Bar στο Enniskillen, Co Fermanagh, παρουσίασε τη διαφήμιση την Παρασκευή, η οποία δείχνει έναν ηλικιωμένο άνδρα να βαδίζει μόνος του αφού έχει ακουμπήσει λίγα λουλούδια σε έναν τάφο. Αφού τον αγνόησαν διάφοροι άνθρωποι, μπαίνει στο μπαρ και συναντά ένα ζευγάρι και τον γλυκό σκύλο τους, οι οποίοι κάθονται και πίνουν μαζί του.

 ‘’Δεν υπάρχουν ξένοι εδώ, παρά μόνο φίλοι που δεν έχεις γνωρίσει ακόμα’’, είναι το μότο της  viral διαφήμισης του μπαρ στη Βόρεια Ιρλανδία

Τη διαφήμιση πλαισιώνει το τραγούδι People Help The People, το οποίο αρχικά γράφτηκε και κυκλοφόρησε από το αγγλικό γκρουπ Cherry Ghost και το οποίο διασκευάστηκε από τη Βρετανίδα τραγουδίστρια και στιχουργό Birdy το 2011.

@charliesbarenniskillen ‘There are no strangers here, only friends you haven’t yet met’ (W. B. Yeats) 💫 Filming & Editing: @aoifeteague1 #christmasad #christmasadvert #christmasadvert2023 #christmasadvert23 #christmasadvertisement #christmas2023 #northernireland #northernirelandtiktok #northernirelandfyp #irishbar #irishpub #christmaspub ♬ People Help the People - Birdy

Τη διαφήμιση πλαισιώνει το τραγούδι People Help The People, το οποίο αρχικά γράφτηκε και κυκλοφόρησε από το αγγλικό γκρουπ Cherry Ghost και το οποίο διασκευάστηκε από τη Βρετανίδα τραγουδίστρια και στιχουργό Birdy το 2011. Το τραγούδι κλείνει με το εξής απόσπασμα: ‘’Το τραγούδι αυτό είναι ένα από τα τραγούδια που θα σας πω: «Δεν υπάρχουν ξένοι εδώ, παρά μόνο φίλοι που δεν έχεις γνωρίσει ακόμα’’.

Έχει συγκεντρώνει εκατομμύρια προβολές στο X (πρώην Twitter), και πάνω από 60.000 likes στο TikTok μετά την ανάρτηση στο διαδίκτυο – αλλά κόστισε μόνο 700 λίρες για να δημιουργηθεί.

Προκάλεσε ακόμη και την αντίδραση του John Lewis, ο οποίος αποτελεί συνώνυμο των συγκινητικών γιορτινών διαφημίσεων.’’Δεν κλαίμε εμείς, εσείς κλαίτε. Καλά Χριστούγεννα’’, έγραψε ο επίσημος λογαριασμός του πολυκαταστήματος στο TikTok κάτω από το βίντεο.