Μιλώντας στο 2023 DealBook Summit στη Νέα Υόρκη, ο Έλον Μασκ εξαπέλυσε πυρά κατά των διαφημιστών που ανακοίνωσαν ότι εγκαταλείπουν τον Twitter, λόγω αντισημιτικών δηλώσεών του.


«Αν κάποιος προσπαθήσει να με εκβιάσει με διαφήμιση, η απάντηση είναι μόνο μία: άντε γ@μ…», είπε ο Έλον Μασκ στον δημοσιογράφο του CNBC Andrew Ross Sorkin.

Οι αναρτήσεις του Έλον Μασκ κατά του Ισραήλ, έκαναν μεγάλες εταιρείες να αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από το Twitter. Μεταξύ αυτών ήταν η Apple και η Disney.


"Ας με μισήσουν"


Ο Έλον Μασκ όσο μιλούσε διέκρινε στο κοινό τον Bob Iger της Disney, προκειμένου να προχωρήσει σε ευθείες απειλές. «Όλος ο κόσμος θα μάθει ότι αυτοί οι διαφημιστές σκότωσαν την εταιρεία και θα το καταγράψουμε με κάθε λεπτομέρεια. Και εάν θέλουν να με μισήσουν γι’ αυτό, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ας με μισήσουν».

Υπενθυμίζεται πως στα μέσα του Νοεμβρίου ο Έλον Μασκ είχε υποστηρίξει πως οι Εβραίοι διακατέχονται από ένα «διαλεκτικό μίσος» για τους λευκούς, συμφωνώντας με ανάρτηση που είχε γίνει στην πλατφόρμα X που ανέφερε συγκεκριμένα: "Οι εβραϊκές κοινότητες [sic] προωθούν ακριβώς το είδος του διαλεκτικού μίσους εναντίον των λευκών που ισχυρίζονται ότι θέλουν να σταματήσουν να χρησιμοποιούν οι άνθρωποι εναντίον τους".

Αργότερα αποκάλεσε αυτά τα tweets, «ένα από τα πιο ανόητα, αν όχι το πιο ανόητο πράγμα που έχω κάνει ποτέ στην πλατφόρμα», ωστόσο ήδη είχε ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων.