Το διπλωματικό ατόπημα του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, με τον Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκο Μητσοτάκη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, σχολίασε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν.

«Θα συνεχίσω να προσπαθώ για μία συμφωνία, παρά το γεγονός ότι κατέστη σαφές πως δεν υπάρχει πρόθεση στήριξης από τη βρετανική κυβέρνηση και ότι Στάρμερ δεν έχει πρόθεση να αλλάξει τον νόμο», είπε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν, μιλώντας σε podcast για το διπλωματικό επεισόδιο με την Ελλάδα, για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε για μία λύση που θα μοιράζει τον χρόνο παραμονής των Γλυπτών μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου. Είναι δύσκολο να το πετύχουμε, αλλά αξίζει να το επιδιώξω. Συνεχίζω να εργάζομαι σκληρά και μπορούμε να βρούμε διέξοδο, ακόμα κι αν δεν αλλάξει ο νόμος» πρόσθεσε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν.

Το σχόλιο για την ακύρωση της συνάντησης Σούνακ – Μητσοτάκη

Αναφερόμενος στην ακύρωση της συνάντησης του Βρετανού πρωθυπουργού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Τζορτζ Όσμπορν… απόρησε πώς ο Ρίσι Σούνακ περίμενε ότι ο Έλληνας ομόλογος του δεν θα έκανε αναφορά στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.   

«Πολύ συχνά θεωρούν ότι στην πολιτική όλα είναι μία συνωμοσία, ενώ πολύ απλά η κυβέρνηση μπορεί να τα θαλασσώσει», σχολίασε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν.