Έντονη κριτική δέχεται στη χώρα του ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, με αφορμή αυτή τη φορά την παρουσία του στη Σύνοδο της Cop28, στο Ντουμπάι.

Ο Ρίσι Σούνακ έδωσε το «παρών» στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή του 2023, όπως και ο βασιλιάς Κάρολος.


Daily Mail: Στη φωτογραφία των ηγετών έβαλαν τον Ρίσι Σούνακ πίσω και από τον Έντι Ράμα

Όπως γράφει η Daily Mail, «ο πρωθυπουργός απέρριψε τις προειδοποιήσεις ότι το κύρος του Ηνωμένου Βασιλείου έχει πληγεί από την επανεξέταση της κυβερνητικής στρατηγικής Net Zero, καθώς είπε ότι η χώρα μπορεί να φτάσει ψηλά», ενώ στη συνέχεια το βρετανικό μέσο σχολίασε την θέση που πήρε ο Ρίσι Σούνακ στην καθιερωμένη φωτογραφία όσων συμμετείχαν στη Διάσκεψη.

*Διαβάστε εδώ: Φρέντι Μπελέρης στα Παραπολιτικά: Καταγγέλλει σχέδιο του Έντι Ράμα να διώξει τους Έλληνες και να πάρει τις περιουσίες τους

«Ο κ. Σούνακ έμεινε πίσω στην φωτογραφία των ηγετών στη διάσκεψη σήμερα το πρωί. Μάλιστα, τον έβαλαν πίσω και από τον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι ΡάμαΩς αρχηγός κράτους, ο βασιλιάς Κάρολος βρισκόταν στην πρώτη σειρά της ομάδας κοντά στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Ο μονάρχης έδωσε κεντρική ομιλία για το περιβάλλον, ένα θέμα για το οποίο έχει κάνει εκστρατεία εδώ και δεκαετίες. Αλλά η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ήταν πιο εμφανώς τοποθετημένοι στη μέση», ανέφερε χαρακτηριστικά η Daily Mail.

Σημειώνεται ότι ο Ρίσι Σουνάκ ερωτήθηκε στη σύνοδο πώς θα απαντήσει σε όσους τον κατηγορούν ότι δεν ανταποκρίνεται στις δράσεις για το κλίμα.

«Έχουμε ένα απίστευτο ιστορικό στην απαλλαγή από τον άνθρακα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη οικονομία. Θα πρέπει να είμαστε πραγματικά υπερήφανοι γι' αυτό», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.