Επιμένει ο Νετανιάχου: Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους και θα κερδίσουμε τον πόλεμο
Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι ο πόλεμος "θα συνεχιστεί μέχρι να πετύχουμε όλους τους στόχους μας"
Επιμένει ο Νετανιάχου στον πόλεμο με την Χαμάς, μέχρι να επιτύχει την εξόντωσή της. Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι η απελευθέρωση των αιχμαλώτων οφείλεται στη στρατιωτική πίεση της χώρας, καθώς και στις διπλωματικές προσπάθειες.
Σε συνέντευξη Τύπου, ο Νετανιάχου δήλωσε ότι ο πόλεμος «θα συνεχιστεί μέχρι να πετύχουμε όλους τους στόχους μας, που είναι η επιστροφή των αιχμαλώτων και η εξάλειψη της Χαμάς. Η χερσαία επιχείρηση είναι απαραίτητη για την επίτευξη των προαναφερθέντων στόχων».
«Θα πρέπει να συνεχίσουμε αυτή την πολιτική – την υποστηρίζω οπωσδήποτε. Μπορεί να έχει κόστος, και αυτό είναι ζωές»
Ο Νετανιάχου δήλωσε επίσης ότι τα στρατεύματά του πολεμούν σύμφωνα με το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο.
«Πρόκειται για έναν μακροχρόνιο πόλεμο, αλλά στο τέλος θα τον κερδίσουμε», είπε.
«Η παρουσία ένοπλων πολιτών έσωσε την κατάσταση»
Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέφρασε την υποστήριξή του στην πολιτική διανομής όπλων υπό την ηγεσία του υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας Αμίρ Μπεν-Γβιρ.
Αυτό συμβαίνει παρά την επίθεση στην Ιερουσαλήμ την προηγούμενη ημέρα, όπου ένας Ισραηλινός πολίτης σκοτώθηκε από πυρά στρατιώτη που έτυχε να βρίσκεται στο σημείο, να εκλιπαρεί για τη ζωή του και ότι δεν αποτελούσε απειλή. «Τη στιγμή που διανέμετε πυροβόλα όπλα σε μεγαλύτερους αριθμούς, αυτά τα περιστατικά μπορούν να συμβούν», δήλωσε απόψε ο Νετανιάχου.
«Γνωρίζουμε ότι σε κύματα τρομοκρατίας την τελευταία δεκαετία, η παρουσία ένοπλων πολιτών έσωσε την κατάσταση και απέτρεψε μια μεγάλη καταστροφή. Αυτό συνέβη δεκάδες φορές. Ως εκ τούτου, νομίζω ότι στην παρούσα κατάσταση, θα πρέπει να συνεχίσουμε αυτή την πολιτική – την υποστηρίζω οπωσδήποτε. Μπορεί να έχει κόστος, και αυτό είναι ζωές».
«Καμία συνωμοσία»
Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ρωτήθηκε από τη «Haaretz» σχετικά με μια έρευνα που δείχνει ότι το ένα τρίτο του εβραϊκού κοινού να πιστεύει ότι αξιωματούχοι της άμυνας συμμετείχαν ή γνώριζαν εκ των προτέρων για την επίθεση της Χαμάς.
Ο πρωθυπουργός το αρνήθηκε. «Δεν υπάρχει συνωμοσία, δεν υπήρξε συνωμοσία και δεν μπορεί να υπάρξει. Υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν: τι συνέβη, πώς συνέβη και θα εξεταστούν στο τέλος του πολέμου».