Σε ελεύθερη πτώση είναι η δημοτικότητα του γερμανού καγκελαρίου, Όλαφ Σολτς, την ώρα που σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Star, Γιώργο Ευγενίδη, ο γερμανικός τρικομματικός συνασπισμός πρέπει να κάνει διαπραγματεύσεις μέχρι τις 6 το πρωί για να κλείσει προϋπολογισμό και αυτή η βραδύτητα αποτυπώνεται στα νούμερα που συνήθως λένε την αλήθεια.

Έρευνα της Forsa για το δίκτυο RTL δείχνει ότι οι Σοσιαλδημοκράτες του Σολτς, οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι με...βία αγγίζουν το 30% και οι τρεις μαζί. Την ίδια ώρα, οι Χριστιανοδημοκράτες ανεβαίνουν, ενώ το «μεταναστευτικό» εκτοξεύει την Εναλλακτική για τη Γερμανία πάνω από το 20%. Με άλλα λόγια, ενόψει Ευρωεκλογών, τα κόμματα είναι σε ελεύθερη πτώση. Ο Σολτς εμφανίζεται στο εσωτερικό ως αδύναμος Καγκελάριος, καθώς έχει δημοτικότητα μόλις 34% και είναι 17ος στη λίστα των Γερμανών πολιτικών.Σε "πτώση" και η δημοτικότητα του Σούνακ

Σε τροχιά...Σολτς και ο Ρίσι Σούνακ του Ηνωμένου Βασιλείου που θυμίζει... Μπόρις Τζόνσον, έχοντας μόλις 21% ποσοστό δημοφιλίας, με πτώση 49 μονάδων από την αρχή της θητείας του. Έτσι εξηγείται και το ότι το κόμμα του χάνει με 15 μονάδες στις δημοσκοπήσεις από τους Εργατικούς.