Συγκλονίζει στις ΗΠΑ η υπόθεση του 8χρονου Νάβιν Τζόουνς από το Ιλινόις ο οποίος πέθανε στις 29 Μαρτίου του 2022 από υποσιτισμό, μετά από μήνες βάναυσης κακοποίησης από τους γονείς του.

Ο άτυχος μαθητής βρέθηκε σκελετωμένος και άγρια ξυλοκοπημένος στο δωμάτιό του, το οποίο ήταν γεμάτο ούρα και κόπρανα. Η μητέρα του, Στέφανι Τζόουνς, έχει ήδη παραδεχτεί την ενοχή της για το έγκλημα και αναμένεται να καταδικαστεί σε τουλάχιστον 20 χρόνια φυλάκιση. Ο πατέρας του, Μπράντον Γουόκερ, αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη με την δίκη να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι το δωμάτιο του παιδιού ήταν σε άθλια κατάσταση, ενώ το υπόλοιπο σπίτι ήταν πλήρως λειτουργικό. Η κακοποίηση του Νάβιν κράτησε μήνες και οι γονείς του δεν έδειξαν μεταμέλεια.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον μικρό Νάβιν «σκελετωμένο» και άγρια ξυλοκοπημένο ενώ έξω από το δωμάτιό του υπήρχε μία ταμπέλα που έγραφε «Μην του δίνετε φαγητό».


Ο Νάβιν Τζόουνς όταν εντοπίστηκε ζύγιζε μόλις 30 κιλά.

Ο πατέρας του Μπράντον Γουόκερ αντιμετωπίζει έως τώρα ισόβια κάθειρξη εάν καταδικαστεί για φόνο πρώτου βαθμού, ενώ η μητέρα του Στέφανι Τζόουνς έχει ήδη παραδεχτεί την ενοχή της για το αποτρόπαιο έγκλημα.

Ο 8χρονος δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις θεραπείες με αποτέλεσμα ν’ αφήσει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο αφού υπέστη ανακοπή από τον υποσιτισμό.

Οι εισαγγελείς είπαν πως το δωμάτιο του παιδιού βρισκόταν σε αυτή την άθλια κατάσταση ενώ το υπόλοιπο σπίτι όπου περιφέρονταν οι γονείς του ήταν πλήρως λειτουργικό.

Η μητέρα του αντιμετωπίζει τουλάχιστον 20 χρόνια φυλάκιση και αναμένεται να καταδικαστεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Η daily mail αναφέρει πως το αγόρι από όταν ήταν 5 μηνών βρέφος το φρόνιζε η γιαγιά του, ωστόσο χρειάστηκε να λείψει για λίγο διάστημα και όταν επέστρεψε στο Ιλινόις οι γονείς αρνούνταν να της τον δώσουν πίσω. Τότε η γυναίκα αντιλήφθηκε κάτι ανησυχητικό και επικοινώνησε με το Τμήμα Παιδικών και Οικογενειακών Υπηρεσιών του Ιλινόις, το Αστυνομικό Τμήμα της Ουάσιγκτον και το Τμήμα Peoria.

Η ίδια αρχικά αμφισβητήθηκε, ωστόσο μήνες αργότερα μετά από ανώνυμη καταγγελία το Τμήμα Παιδικών και Οικογενειακών Υπηρεσιών του Ιλινόις αποφάσισε να ερευνήσει την οικία ώσπου αποκάλυψε το άρρωστο περιβάλλον που ζούσε ο 8χρονος, αλλά επειδή το παιδί τους 'διαβεβαίωσε' ότι ήθελε να μείνει με τους γονείς του εκείνοι σημείωσαν ότι ήταν ασφαλές με αποτέλεσμα να συνεχίσει να μένει μαζί τους!

Μετά από λίγους μήνες το αγόρι πέθανε στο νοσοκομείο.

Η δίκη του Μπράντον Γουόκερ βρίσκεται σε εξέλιξη, αφού η Στέφανι Τζόουνς ομολόγησε την ενοχή της για φόνο πρώτου βαθμού σήμερα Πέμπτη 14/12.