Αυτοκτόνησε η γυναίκα που κατήγγειλε τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ για σεξουαλική παρενόχληση. Όπως μεταφέρει η «Liberation», η 60χρονη ηθοποιός Εμανουέλ Ντεμπεβέ, η πρώτη γυναίκα που κατήγγειλε το δημοφιλή ηθοποιό για σεξουαλική παρενόχληση, φέρεται πως έβαλε τέλος στη ζωή της πέφτοντας στον Σηκουάνα.

Η ηθοποιός, που συμπρωταγωνίστησε στην ταινία «Danton» με τον Ντεπαρντιέ, ο οποίος έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για σεξουαλική βία, είχε ισχυριστεί, το 2019, ότι ο Ντεπαρντιέ τής επιτέθηκε στη διάρκεια των γυρισμάτων. «Αυτό το τέρας επέτρεψε στον εαυτό του να απολαύσει πολλά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την οικειότητα μέσα σε μια άμαξα» είχε γράψει στο Facebook η ηθοποιός.

Διαβάστε ακόμα: Ζεράρ Ντεπερντιέ: "Ποτέ, μα ποτέ δεν έχω κακοποιήσει γυναίκα"


Το χρονικό 

Στις 29 Νοεμβρίου, ο σύντροφός της ανέφερε ότι η Εμανουέλ Ντεμπεβέ «είχε φύγει από το σπίτι αφήνοντας ένα “περίεργο” σημείωμα», σύμφωνα με τις Αρχές. Δηλώθηκε η εξαφάνισή της και λίγο αργότερα εντοπίστηκε μια γυναίκα που πήδηξε από μια γέφυρα στον Σηκουάνα.

Η γυναίκα ανασύρθηκε, ταυτοποιήθηκε πως ήταν η ηθοποιός, νοσηλεύτηκε σε σοβαρή κατάσταση και κατέληξε, όπως ανακοίνωσε η αδερφή της, στις 6 Δεκεμβρίου.

Η Εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα, ζητώντας από τις Αρχές να «ερευνήσουν τις συνθήκες που θα μπορούσαν να έχουν οδηγήσει στο θάνατό της», ο οποίος σημειώθηκε την ίδια μέρα με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Gerard Depardieu: The Fall of the Ogre», με τις κατηγορίες για σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά εναντίον του διάσημου ηθοποιού, στο κανάλι France 2, τις οποίες ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά.


Οι καταγγελίες κατά του Ζεράρ Ντεπαρντιέ για σεξουαλική επίθεση

Ήταν τον Ιούνιο του 2019 που η Γαλλίδα ηθοποιός κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ανεβάζοντας στο Facebook μια φωτογραφία τους από τα γυρίσματα του «Danton».

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, σημειώνοντας στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» πως «ποτέ, μα ποτέ δεν κακοποίησε γυναίκα». «Δεν μπορώ πλέον να συναινέσω σε αυτά που ακούω, όσα διαβάζω για τον εαυτό μου εδώ και αρκετούς μήνες. Θέλω, επιτέλους, να σας πω την αλήθεια μου. Δεν έχω κακοποιήσει ποτέ γυναίκα. Το να πληγώσω μια γυναίκα θα ήταν σαν να κλοτσούσα τη μητέρα μου στο στομάχι» σημείωνε χαρακτηριστικά ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ.

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ έχει καταγγελθεί για δύο περιπτώσεις βιασμού από μια άλλη γυναίκα, το 2018. Υποστηρίζει ότι της επιτέθηκε όταν ήταν 22 ετών. Τον Δεκέμβριο του 2020 τέθηκε υπό επίσημη έρευνα, αλλά δεν φυλακίστηκε. Συνεχίζει να αρνείται σθεναρά τους ισχυρισμούς για σεξουαλική κακοποίηση εναντίον του από πρώην συμπρωταγωνίστριές του. «Όλα αυτά με επηρεάζουν. Ακόμη χειρότερα, με εξαφανίζουν» έγραφε στην επιστολή του προς τη «Le Figaro».

Διαβάστε ακόμα: Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Δεκατρείς γυναίκες τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση