Δικαιώθηκε ο Πρίγκιπας Χάρι στη δικαστική μάχη που έδωσε εναντίον της Daily Mirror, την οποία κατηγόρησε για υποκλοπή πληροφοριών της προσωπικής του ζωής.

Οι δικαστές δέχθηκαν ότι το προσωπικό του τηλέφωνο έγινε στόχος μεταξύ 2003 και 2009 και 15 από τα 33 άρθρα του προσκομίστηκαν ήταν «προϊόν τηλεφωνικής πειρατείας ... ή προϊόν άλλης παράνομης συλλογής πληροφοριών».

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο πρίγκιπας Χάρι κέρδισε αποζημίωση 140.600 λιρών έναντι της Mirror.

Η αξίωση του πρίγκιπα Χάρι κατά του ομίλου Mirror είναι μία μόνο από τις πολλαπλές νομικές μάχες που δίνει εναντίον ομίλων εφημερίδων, συμπεριλαμβανομένων των Associated Newspapers και News Group Newspapers. Αυτό σημαίνει ότι ανοίγει η πόρτα σε δεκάδες άλλους που λέγεται ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να υποβάλουν αξιώσεις.

Σε δήλωσή του, εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου ανέφερε: «Όπου συνέβησαν ιστορικά αδικήματα, ζητάμε ανεπιφύλακτα συγγνώμη, αναλάβαμε πλήρως την ευθύνη και καταβάλαμε την κατάλληλη αποζημίωση».

Διαβάστε ακόμα: Σάλος με νέα βιογραφία του Χάρι: Τι πραγματικά έγινε στην κηδεία της Ελισάβετ - H "απίστευτη" επίθεση στον Γουίλιαμ (Εικόνες)

Θύμα υποκλοπών ο Πρίγκιπας Χάρι

Το τηλέφωνο του πρίγκιπα Χάρι χακαρίστηκε σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου, καθώς αποδέχθηκε ότι 15 από τα 33 άρθρα της Mirror ήταν προϊόν πειρατείας τηλεφώνου ή άλλης παράνομης συλλογής πληροφοριών.

Πρόσθεσε, δε, ότι αυτό συνέβη σε «μέτριο βαθμό» αλλά «υπό τον προσεκτικό έλεγχο ορισμένων ατόμων» από τα τέλη του 2003 έως τον Απρίλιο του 2009.

Το αποτέλεσμα αυτό, αποτελεί τη «μεγαλύτερη απόφαση», που έχει ληφθεί μέχρι στιγμής στον νομικό πόλεμο που έχει ξεκινήσει ο δούκας του Σάσσεξ εναντίον των εφημερίδων του ομίλου.

Διαβάστε ακόμα: Αποκαλύφθηκε ποιος έκανε το ρατσιστικό σχόλιο για τον γιο Μέγκαν και Χάρι - Χαμός στο Μπάκιγχαμ

Το χρονικό της δικαστικής διαμάχης

Ο πρίγκιπας Χάρι, είχε κατηγορήσει τον εκδότη της εφημερίδας για τηλεφωνικές υποκλοπές και άλλες παράνομες πράξεις. Τον Ιούνιο αποτέλεσε το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας εδώ και 130 χρόνια, που κατέθεσε στο δικαστήριο όταν εμφανίστηκε ως βασικός μάρτυρας σε δίκη. Συγκεκριμένα μήνυσε την MGN και τον εκδότη των εφημερίδων Daily Mirror, Sunday Mirror και Sunday People.

Εκτός από τον πρίγκιπα Χάρι, περίπου άλλα 100 άτομα, ανάμεσά τους ηθοποιοί, αθλητές και διασημότητες, που απλώς είχαν σχέση με γνωστές προσωπικότητες, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη σχετικά με ισχυρισμούς για τηλεφωνικές υποκλοπές και παράνομη συλλογή πληροφοριών μεταξύ 1991 και 2011. Υποστήριξαν πως συντάκτες και στελέχη της MGN γνώριζαν και ενέκριναν τις παρανομίες, με την εταιρεία να αναφέρει ότι οι κατηγορίες εναντίον τους δεν υποστηρίζονται από τα στοιχεία.

Μαζί με τον πρίγκιπα Χάρι, ο δικαστής θα εξετάσει επίσης τους ισχυρισμούς τριών άλλων εναγόντων, των ηθοποιών της Coronation Street Michael Le Vell (πραγματικό όνομα Michael Turner) και Nikki Sanderson και της Fiona Wightman, πρώην συζύγου του κωμικού Paul Whitehouse.

Κατά τη διάρκεια των καταθέσεών του, ο πρίγκιπας Χάρι υποστήριξε ότι στοχοποιήθηκε από την MGN για 15 χρόνια και ζήτησε αποζημίωση περίπου 440.000 λιρών. Ο εκδότης παραδέχτηκε την παράνομης συλλογής πληροφοριών εις βάρος του πρίγκιπα Χάρι και είπε ότι δεν δικαιούται αποζημίωση μεγαλύτερη από 500 λίρες.

Με πληροφορίες από Reuters/SkyNews