Ένα αποκαλυπτικό βίντεο από το εσωτερικό του γιγαντιαίου υπόγειου τούνελ της Χαμάς που ανακάλυψε χθες, Κυριακή ο ισραηλινός στρατός έδωσαν στη δημοσιότητα οι IDF.

Πρόκειται για «τη μεγαλύτερη σήραγγα» που έχει κατασκευαστεί ποτέ από τη Χαμάς κάτω από τη Λωρίδα της Γάζας και η οποία εκβάλλει μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από το έδαφός του.

«Αυτό το μαζικό δίκτυο σηράγγων, που χωρίζεται σε πολλές διακλαδώσεις, εκτείνεται για περισσότερα από τέσσερα χιλιόμετρα και φθάνει μόλις 400 μέτρα από το σημείο διέλευσης Ερέζ» ανάμεσα στο Ισραήλ και το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο ισραηλινός στρατός.

Διαβάστε ακόμα:  Μεσανατολικό: "Ανακαλύψαμε το μεγαλύτερο τούνελ της Χαμάς κάτω από τη Γάζα" λέει ο IDF

Ο εκπρόσωπος των Αμυντικών Δυνάμεων, Ντάνιελ Χαγκάρι,Χαγκάρι είπε στους δημοσιογράφους ότι μόνο για την συγκεκριμένη σήραγγα δαπανήθηκαν «εκατομμύρια δολάρια», προσθέτοντας ότι ήταν υπό τη διεύθυνση του Μοχάμεντ Σινουάρ, αδελφού του Γιαχία Σινουάρ, επικεφαλής της Χαμάς που θεωρείται ο αρχιτέκτονας της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου.

Σε βίντεο-ντοκουμέντο που έδωσαν στην δημοσιότητα οι υπηρεσίες ασφαλείας των IDF δείχνει το πως κατασκευάστηκε το μεγαλύτερο τούνελ της Χαμάς στη Γάζα.