Χιλιάδες αγρότες με τα τρακτέρ τους κατέκλυσαν το Βερολίνο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ένωσης Γερμανών Αγροτών. Οι αγρότες διαμαρτύρονται για την κατάργηση της επιδότησης για το πετρέλαιο και της φοροαπαλλαγής στα αγροτικά οχήματα που σχεδιάζει ο κυβερνητικός συνασπισμός.

Η Ένωση αγροτών ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει τα σχέδιά της, διαφορετικά από τον Ιανουάριο θα υπάρξει «μαζική αντίσταση». «Δεν θα το ανεχτούμε», δήλωσε ο πρόεδρος των αγροτών Γιοάχιμ Ρούκβιντ.

Από την πλευρά του, ο  υπουργός Αγροτικής Οικονομίας Τζεμ Έτσντεμιρ (Πράσινοι) δήλωσε ότι «Δεσμεύομαι να διασφαλίσω ότι όλοι θα σκεφτούμε πολύ προσεκτικά ποια βάρη είναι ανεκτά για τον καθένα», και ζήτησε από την κυβέρνηση να επανεξετάσει τα σχέδιά της, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο η δυσανάλογη επιβάρυνση των γερμανών αγροτών να δημιουργήσει ανταγωνιστικό μειονέκτημα για τα προϊόντα της Γερμανίας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ δήλωσε «ανοιχτός σε εναλλακτικές λύσεις» στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού.