Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι της Τσεχίας από το μακελειό που έλαβε χώρα χθες, Πέμπτη 21/12, στην Πράγα, όταν ο Ντέιβιντ Κ. άνοιξε πυρ στην σε Πανεπιστήμιο, σκοτώνοντας 14 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 24.

Δημοσίευμα της τσέχικης ιστοσελίδας prazsky.denik., λίγες ώρες μετά το μακελειό, θυμήθηκε ένα άλλο αιματηρό συμβάν που συνέβη το 2005, βρίσκοντας κοινά σημεία.

Ήταν τον Σεπτέμβριο του 2005, όταν ένας άλλος άνδρας με το όνομα Ντέιβιντ, πυροβόλησε και σκότωσε τον δημοσιογράφο της Nova TV, Μιχάλ Βελίσεκ, στην πλατεία Καρόλου, στην Πράγα.

*Διαβάστε εδώ: Ημέρα πένθους το Σάββατο στην Τσεχία για το μακελειό στην Πράγα - Νέα στοιχεία για τον δράστη

Τότε, ο δολοφόνος Ντέβιντ Λουμπίνα παρενόχλησε μια φοιτήτρια, κραδαίνοντας όπλο. Τη γυναίκα υπερασπίστηκε ο Βελίσεκ, ο οποίος περπατούσε στο σημείο. Ο Λουμπίνα, αφού τον πυροβόλησε και τον σκότωσε, διέφυγε τρέχοντας.

Αρχικά, σκέφτηκε να κρυφτεί στον τόπο του, το Hostoun, αλλά φοβήθηκε ότι δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από την αστυνομία, η οποία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό.

«Το μόνο μέρος που γνώριζα πιο καλά ήταν γύρω από το Klanovice, οπότε αποφάσισα να κρυφτώ εκεί», είπε στην αστυνομία μετά τη σύλληψή του.

Η αστυνομία τον έπιασε τρεις εβδομάδες αργότερα.


Δύο δράστες από το ίδιο χωριό της Τσεχίας

Ένας γείτονας του Ντέβιντ Λουμπίνα συγκλονίστηκε, όταν έμαθε ότι ο γείτονάς του ήταν ο δολοφόνος.

«Ήταν αξιοπρεπής. Από τότε που επέστρεψε από τη φυλακή, μου έλεγε πάντα γεια», δήλωσε γείτονας του στο iDnes.cz.

Με παρόμοιο τρόπο μιλούν οι κάτοικοι του χωριού και για τον Ντέιβιντ Κ., τον μακελάρη της χθεσινής αιματηρής επίθεσης.

Ο δήμαρχος του Hostoun, Μάρτιν Κράτκι, ανέφερε ότι η οικογένεια ζούσε στο χωριό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Ήταν παλιοί χωρικοί. Ήταν μια οικογένεια χωρίς προβλήματα, δεν είχε απασχολήσει ποτέ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί εξετάζουν το σενάριο ο μακελάρης της Πράγας να βρίσκεται πίσω από τον θάνατο δύο ανθρώπων την περασμένη εβδομάδα στο δάσος Klanovice, κοντά στην πρωτεύουσα της Τσεχίας.

«Διερευνούμε την υπόθεση ότι ο δράστης είναι επίσης υπεύθυνος για τη δολοφονία στο Klanovice», επισήμανε ο επικεφαλής της αστυνομίας.

Εάν αυτό επιβεβαιωθεί, οι δύο δράστες θα συνδεθούν με ακόμη ένα σημείο του χάρτη.