Το δικό της «αντίο» είπε η Άνγκελα Μέρκελ στον Βόλφγκανκ Σόιμπλε. «Ήταν ο πολιτικός μου δάσκαλος, τον θαύμαζα», δήλωσε η τέως καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, για τον Βόλφγκανκ Σόιμπλε, ο οποίος πέθανε χθες (26.12.2023) σε ηλικία 81 ετών στο σπίτι του στη Γερμανία.

Η Άνγκελα Μέρκελ έπλεξε το εγκώμιο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κάνοντας λόγο για έναν από τους πιο σημαντικούς πολιτικούς των τελευταίων δεκαετιών στη Γερμανία και όχι μόνο. Άλλωστε, γνωρίζονταν για πολλά χρόνια, σε μια συνεργασία που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990, όταν ήταν μέλη του υπουργικού συμβουλίου επί θητείας Κολ. 

Διαβάστε επίσης: Πέθανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε ηλικία 81 ετών

Σε δήλωσή της, η Άνγκελα Μέρκελ εξήρε την προσωπικότητα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Θρηνώ την απώλεια ενός πολιτικού που διαμόρφωσε τη χώρα μας με πολλούς τρόπους… Ο Σόιμπλε ήταν ένας από τους ”αρχιτέκτονες” της γερμανικής επανένωσης, ήταν πρωτοπόρος της γαλλογερμανικής φιλίας και ένας παθιασμένος Ευρωπαίος».

 «Ήταν ο πολιτικός μου δάσκαλος, η άγκυρα του υπουργικού μου συμβουλίου» τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ και υποστήριξε ότι «οι συνομιλίες που είχαμε πάντα με ενέπνεαν πνευματικά», αναφερόμενη και στην περίοδο που ο 81χρονος εκλιπών πολιτικός ήταν ο θεμέλιος λίθος της κυβέρνησής της.

 «Θαύμαζα την πειθαρχία του, και ως προς τον εαυτό του, την οποία έδειξε όταν καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι ύστερα από απόπειρα δολοφονίας… Έγινε πρότυπο για εκατομμύρια ανθρώπους», είπε μεταξύ άλλων η Άνγκελα Μέρκελ για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.