Πραγματοποιήθηκε νεκρώσιμη ακολουθία του ταξίαρχου των Φρουρών της Επανάστασης, Ραζί Μουσαβί, στην ιερή για τους σιίτες πόλη Νατζάφ του Ιράκ. Το στέλεχος του καθεστώτος του Ιράν σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα στη Δαμασκό της Συρίας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής οι συγκεντρωμένοι – που πρόσκεινται στο Ιράν και το επίλεκτο σώμα του, τους Φρουρούς της Επανάστασης – φώναζαν συνθήματα όπως «Θάνατος στην Αμερική, θάνατος στο Ισραήλ».

Διαβάστε σχετικά: Λευκός Οίκος: Οι Aμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στη Συρία έπληξαν αποθέματα πυρομαχικών των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν

Παρόντες στην τελετή ήταν πολλοί Ιρανοί και μέλη του Χασντ αλ-Σαάμπι, ενός συνασπισμού πρώην παραστρατιωτικών ιρακινών οργανώσεων που πρόσκεινται στο Ιράν.

Συνθήματα κατά της Αμερικής και του Ισραήλ στην κηδεία του αξιωματούχου των Φρουρών της Επανάστασης στην Κερμπάλ, ιερή πόλη για τους σιίτες του Ιράκ

Οι παρευρισκόμενοι μετέφεραν στα χέρια το φέρετρο μέχρι το μαυσωλείο του Ιμάμη Αλί, του ιδρυτή του σιιτισμού. Κρατώντας λάβαρα του Χασντ αλ Σαάμπι, φώναζαν ρυθμικά «Η Αμερική είναι ο εχθρός του Θεού» και «Η Αμερική είναι ο μεγάλος σατανάς».

Το φέρετρο μεταφέρθηκε στη συνέχεια στην Κερμπάλα, την δεύτερη ιερή πόλη του Ιράκ, όπου βρίσκονται τα μαυσωλεία των ιμάμηδων Χουσεΐν και Αμπάς, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθεί αεροπορικώς στο Ιράν για την ταφή του.

Οι Φρουροί της Επανάστασης προειδοποίησαν σήμερα ότι η Τεχεράνη θα εκδικηθεί για τον θάνατο ενός από τους διοικητές τους, του πιο υψηλόβαθμου στελέχους τους που σκοτώνεται, μετά τον θάνατο του Κασέμ Σολεϊμανί.

«Η απάντησή μας στη δολοφονία του Μουσαβί θα είναι ένας συνδυασμός άμεσης δράσης και άλλων ενεργειών εκ μέρους του μετώπου της αντίστασης», είπε σήμερα ο εκπρόσωπος των Φρουρών, ο Ραμαζάν Σαρίφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Mehr.

Το «μέτωπο της αντίστασης» είναι ένας όρος που χρησιμοποιεί το Ιράν για να περιγράψει τη Συρία, τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ, την παλαιστινιακή Χαμάς, διάφορες οργανώσεις στο Ιράκ και τους Χούθι της Υεμένης.