Καλά στην υγεία τους είναι, οι δύο Έλληνες ναυτικοί που τραυματίστηκαν ελαφρά όταν ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο, με σημαία του Παναμά χτυπήθηκε από νάρκη στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ κατευθυνόταν σε λιμάνι του Δούναβη στην Ουκρανία για να φορτώσει σιτηρά, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Σοβαρές είναι, πάντως, οι ζημιές που υπέστη το πλοίο.

Διαβάστε σχετικά: Μαύρη Θάλασσα: Ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο χτύπησε σε νάρκη - Δύο Έλληνες τραυματίστηκαν (Εικόνες)

Οι δύο Έλληνες ναυτικοί και ο Αιγύπτιος μάγειρας τραυματίστηκαν ελαφρά στη Μαύρη Θάλασσα και επέστρεψαν στα καθήκοντα τους

Πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας ανέφεραν ότι από τα 18 μέλη του πληρώματος ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος που είναι Έλληνες τραυματίστηκαν ελαφρά. Από την έκρηξη, οι δύο ναυτικοί ζαλίστηκαν και έπεσαν μέσα στο πλοίο. Συνήλθαν αμέσως και δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την υγεία τους. Επίσης, ελαφρά τραυματίστηκε και ένας Αιγύπτιος μάγειρας. Τις πρώτες βοήθειας δέχτηκαν από Ουκρανούς γιατρούς και διασώστες που έσπευσαν στο σημείο.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι διόρισε νέο περιφερειάρχη στο Ντονέτσκ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων

Το φορτηγό πλοίο συνοδεύουν ρυμουλκά προς το λιμάνι της Ουκρανίας, που πρόκειται να καταπλεύσει το πρωί της Παρασκευής όπου και τότε θα υπάρξει επικοινωνία με το υπουργείο Ναυτιλίας και την εταιρεία, για να διαπιστωθεί η κατάσταση του πλοίου.

Δείτε τις φωτογραφίες από το σημείο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ναυτικές Αμυντικές Δυνάμεις Νότιας Ουκρανίας:
Η εκδοχή των Ουκρανών για το περιστατικό

 Πληροφορίες από το κανάλι των Αμυντικών Δυνάμεων της Νότιας Ουκρανίας στο Telegram κάνουν λόγο για πυρκαγιά στο κατάστρωμα και ρήγμα που προκλήθηκε στο πλοίο από «εχθρική νάρκη» χωρίς ωστόσο η πληροφορία να έχει επιβεβαιωθεί. Μάλιστα, οι Ουκρανοί ανέφεραν πως ο καπετάνιος του «Vyssos» κατάφερε και καθήλωσε το πλοίο στα ρηχά για να αποφύγει τη βύθιση, ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις έστειλαν ρυμουλκά για να το οδηγήσουν στο λιμάνι.

Ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι Ουκρανοί έστειλαν γιατρούς στο πλοίο για να ελέγξουν την κατάσταση των τραυματιών, ένας εκ των οποιών μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε Ναυτική Φρουρά της Οδησσού στο Γαλλικό Πρακτορείο, δύο πολιτικά φορτηγά πλοία υπέστησαν ζημιές από ρωσικές νάρκες νωρίτερα μέσα στον Δεκέμβριο.

Η Ουκρανία έχει απωθήσει τα ρωσικά πολεμικά πλοία στο δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας για να επιτρέψει την είσοδο και την έξοδο ορισμένων φορτηγών πλοίων κατά μήκος ενός θαλάσσιου διαδρόμου. Ωστόσο, τα νερά παραμένουν ναρκοθετημένα σε μεγάλη κλίμακα.