Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα Καπετάν Σιδερή Μαμίδη, ο νεαρός ερχόταν από την δυτική πλευρά του λιμανιού με μεγάλη ταχύτητα κατευθυνόταν κατ ευθείαν πάνω στον ήδη κατά το ήμισυ υψωμένο καταπέλτη ,ο οποίος έκλεινε πάνω από τον προβλήτα.

“Την ώρα λοιπόν που το πλοίο είχε πάρει άδεια απόπλου και πριν ακόμα λύσει κάβους ,σήκωνε τον καταπέλτη μέχρι να κλείσει και μετά να αποπλεύσει ,προέκυψε νεαρός με σάκο στην πλάτη επιβαίνοντας σε skateboard .

Η σκηνή κράτησε 1/2 δευτερόλεπτα. Πήγαινε κατ ευθείαν η να τσακίσει πάνω στα “νύχια” η να περάσει από κάτω (ο καταπέλτης βρισκόταν σε κίνηση ανόδου) και να πέσει στη θάλασσα.

Όσοι γίναμε μάρτυρες της σκηνής για κλάσματα δευτερολέπτων παγώσαμε.


Ο Λιμενικός Υπηρεσίας (ένας από τους τρεις της βάρδιας ) Ισίδωρος Πρίντεζης που βρισκόταν 1 με 2 μέτρα από τον καταπέλτη αντέδρασε αστραπιαία και ψύχραιμα άπλωσε το χέρι , ανέστρεψε την πορεία του προς τα στέγαστρα και τον σταμάτησε σώζοντας του πιθανότατα τη ζωή.

Προσδεμένο ακόμη το πλοίο κατέβασε τον καταπέλτη κι επιβίβασε τον νεαρό ο οποίος δήλωσε πως πήγαινε για Μύκονο.

Χαμογελαστός επιβιβάστηκε χωρίς σίγουρα να κατάλαβε ότι έφτασε στην εξώπορτα του Αγίου Πέτρου και χρωστάει την ζωή του στον κ.Ισιδωρο Πρίντεζη. Εγώ δεν θα σχολιάσω το συμβάν. Το αφήνω σε όσους έχουν όρεξη να το κάνουν.

Το μόνο που θα πω ,είναι ότι έπεσε σε καλούς λιμενικούς που του έσωσαν την ζωή και δεν τον συνέλαβαν.

Στους συναδέλφους ναυτικούς,(που στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν άψογη ομάδα απόπλου ) το μόνο που μπορώ να πω ,είναι να παρακαλάνε να μην τους τυχαίνουν τέτοια συναπαντήματα.”

Η φωτογραφία του ατόμου είναι μοντάζ. Του πλοίου πραγματική ,μισό λεπτό περίπου μετά το συμβάν.

Πηγή: cycladeslive