Η 10χρονη κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν θεωρείται η διάδοχος του πατέρα της, από την υπηρεσία κατασκοπείας της Νότιας Κορέας, η οποία εκτιμά ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης την προετοιμάζει να γίνει το τέταρτο μέλος της δυναστείας που θα ηγηθεί της χώρας.

Οι εικασίες για την Κιμ Τζου Άε, που πρέπει να είναι περίπου 10 ετών, άρχισαν να διατυπώνονται από την πρώτη της δημόσια εμφάνιση, όταν τον Νοέμβριο του 2022, παρακολούθησε μια δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς μαζί με τον πατέρα της. Έκτοτε συνοδεύει τον Κιμ Γιονγκ Ουν σε σημαντικές δημόσιες εκδηλώσεις.Βόρεια Κορέα: "Σεβαστό παιδί" την αποκαλούν τα ελεγχόμενα κρατικά ΜΜΕ


Τα πλήρως ελεγχόμενα κρατικά μέσα ενημέρωσης στη Βόρεια Κορέα την αποκαλούν «το πιο αγαπημένο» ή «σεβαστό παιδί» του ηγέτη ενώ δημοσιεύουν φωτογραφίες που αποδεικνύουν την αυξανόμενη πολιτική της θέση και την εγγύτητά της με τον πατέρα της.Η υπηρεσία πληροφοριών της Νότιας Κορέας έκανε την εκτίμησή της για τον μελλοντικό της ρόλο της μικρής βασισμένη σε μια ολοκληρωμένη ανάλυση των δημόσιων δραστηριοτήτων της, αναφέρει ο Guardian.

Είναι ενδεικτικό ότι ανώτερος στρατηγός... γονάτισε και της ψιθύρισε κάτι όταν χειροκρότησε ενώ παρακολουθούσε μια στρατιωτική παρέλαση τον Σεπτέμβριο. Ακόμη, φωτογραφήθηκε να στέκεται μπροστά από τον πατέρα της κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο αρχηγείο της πολεμικής αεροπορίας τον Νοέμβριο· πατέρας και κόρη φορούσαν γυαλιά ηλίου και μακριά δερμάτινα μπουφάν.

Και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε ένα κατάμεστο στάδιο της Πιονγκγιάνγκ, ο Κιμ Γιονγκ Ουν τη φίλησε στο μάγουλο και εκείνη έκανε το ίδιο στον πατέρα της.

Το για την ώρα αναπάντητο ερώτημα είναι γιατί ο Κιμ προχωρά σε αυτές τις κινήσεις από την ώρα που είναι μόλις 40 ετών και δεν έχει γνωστά σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο Κιμ έχει ένα γιο μεγαλύτερο από τον Τζου-Άε και ένα παιδί μικρότερο από αυτή, είναι όμως άγνωστο αν είναι αγόρι ή κορίτσι.Ένας από τους ελάχιστους ξένους που είχαν δει την Κιμ Τζου-Άε μωρό ήταν πάντως ο πρώην σταρ του NBA Ντένις Ρόντμαν όταν είχε επισκεφτεί τη Βόρεια Κορέα το 2013.