Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη στο Βέλγιο στην είδηση ότι οι αρχές εντόπισαν ένα 9χρονο παιδί κλειδωμένο σε ένα υπόγειο δύο τετραγωνικών μέτρων. Μάλιστα, εικάζεται ότι ίσως βρισκόταν εκεί για μήνες.

Διαβάστε επίσης: Νέα Υόρκη: Αναμένεται χιόνι αυτό το Σαββατοκύριακο μετά από δύο χρόνια - Ιστορική απουσία χιονοπτώσεων λόγω κλιματικής αλλαγής

Τα ΜΜΕ στο Βέλγιο μετάδωσαν πως το 9χρονο παιδί που βρέθηκε κλειδωμένο σε υπόγειο, ζούσε σε άθλιες συνθήκες


Το παιδί βρέθηκε στο Μαρσινέλ της Σαρλερουά στο Βέλγιο. Η μητέρα και ο πατριός του παιδιού, που συνελήφθησαν, κατηγορούνται για απαγωγή, στέρηση τροφής, απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα βελγικά ΜΜΕ, οι αρχές ανακάλυψαν το εννιάχρονο παιδί, σε άθλιες συνθήκες, στο σπίτι της οικογένειας στο Μαρσινέλ, την περασμένη Τετάρτη έπειτα από καταγγελία.

«Βρισκόταν μέσα σε ένα πολύ μικρό χώρο, δύο τετραγωνικών μέτρων. Ήταν κλεισμένο μέσα εκεί, στο σκοτάδι για εβδομάδες, ακόμη και για μήνες. Στο παιδί επιτρεπόταν να βγει μόνο για να φάει λίγο τοστ. Δεν έδειξε σημάδια υποσιτισμού ή σωματικά τραύματα που σχετίζονται με ξυλοδαρμούς. Θα γίνουν πιο ολοκληρωμένες εξετάσεις για να αξιολογηθεί σε βάθος η κατάσταση της υγείας του», σχολίασε το γραφείο του εισαγγελέα του Σαρλερουά σήμερα το πρωί.

Οι δύο κατηγορούμενοι θα παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες ενώπιον του δικαστηρίου του Σαρλερουά, το οποίο θα αποφασίσει εάν θα παραμείνουν ή όχι σε προληπτική κράτηση.