Την ώρα που το Παρίσι ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το ερχόμενο καλοκαίρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες, o Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ανήρτησε ένα βίντεο στην πλατφόρμα X με γάντια του μποξ περασμένα στον ώμο του, καλώντας τους Γάλλους να κάνουν πράξη το «νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Ποζάροντας στον φακό μπροστά από έναν σάκο της πυγμαχίας, ο Γάλλος πρόεδρος προτρέπει τους συμπατριώτες του να «αθλούνται τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα».

«Έχουμε έναν σπουδαίο εθνικό σκοπό φέτος, είναι ο αθλητισμός. Ο αθλητισμός στο σχολείο. Καταστήσαμε υποχρεωτική την άθληση επί 30 λεπτά για όλα τα παιδιά του δημοτικού. Βάζουμε περισσότερο αθλητισμό στο κολέγιο», είπε ο Μακρόν.

*Διαβάστε εδώ: Alaska Airlines: Άναβαν προειδοποιητικές λυχνίες σε προηγούμενες πτήσεις του αεροσκάφους όπου "ξεκόλλησε" μια πόρτα στον αέρα (Βίντεο)

«Σας προσκαλώ να αθλείστε τουλάχιστον 30 λεπτά κάθε μέρα. Ελπίζω και περισσότερα, αν μπορείτε. Τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα, γιατί είναι καλό για την υγεία σας. Είναι ένας τρόπος να έχουμε Ολυμπιακούς Αγώνες που θα ενταχθούν στην καθημερινότητά μας. Ζήτω οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες», πρόσθεσε.


Εμανουέλ Μακρόν: Ετοιμαζόμαστε για την πιο πράσινη Ολυμπιάδα όλων των εποχών

Ο Εμανουέλ Μακρόν επισήμανε επίσης στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τους οποίους ετοιμάζεται να φιλοξενήσει η Γαλλία, θα είναι «με το μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα στην ιστορία».

Όπως τόνισε, αυτοί θα είναι «Πράσινοι Αγώνες που σέβονται τις συμφωνίες του Παρισιού». «Θα φιλοξενήσουμε ισάξιους αγώνες με ίσο αριθμό αθλητών και αθλητριών. Θα έχουμε αποστολές εξαιρετικών αθλητών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών με, όπως ελπίζω, πολλά γαλλικά μετάλλια», δήλωσε ο Μακρόν.

Σύμφωνα με το Elysée, ο στόχος των τριών εκατομμυρίων αθλουμένων που τέθηκε το 2017 έχει πλέον επιτευχθεί και η φιλοδοξία είναι τώρα να διπλασιαστεί αυτός ο αριθμός μέχρι το 2027.

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το Παρίσι θα φιλοξενήσει και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου.