Οχήματα των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ πέρασαν πάνω από το νεκρό σώμα ενός Παλαιστίνιου, ο οποίος σκοτώθηκε σε επιχείρηση του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη. Τον γύρο του διαδικτύου μέσω των social media έκαναν οι ανατριχιαστικές σκηνές που καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας.

Στην πόλη Τούλκαρεμ της Δυτικής Όχθης, οχήματα των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ φαίνονται σε βίντεο κάμερας ασφαλείας να περνούν, επανειλημμένα, πάνω από το πτώμα ενός νεκρού Παλαιστίνιου που είχε χάσει τη ζωή του στη διάρκεια μαχών.

Η ισραηλινή συνοριακή αστυνομία ανέφερε ότι ένα όχημα πέρασε, ακούσια, πάνω από το πτώμα αφού έφτασε στην περιοχή για να απεγκλωβίσει τις δυνάμεις οι οποίες, φέρονται να είχαν δεχθεί σφοδρά πυρά, διευκρινίζοντας ότι το σοκαριστικό συμβάν τελεί υπό εξέταση.

Το βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα αφότου η ισραηλινή αστυνομία ανέφερε τη Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου, ότι ισραηλινές ειδικές δυνάμεις έκαναν επιδρομή στην Τούλκαρεμ για να συλλάβουν έναν καταζητούμενο Παλαιστίνιο και σκότωσαν τρεις ενόπλους σε ανταλλαγή πυρών.

Το βίντεο δείχνει ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας να πλησιάζουν ένα σπίτι κατά τη διάρκεια της νύχτας και να ανοίγουν πυρ εναντίον μιας ομάδας νεαρών ανδρών, τουλάχιστον ένας από τους οποίους ήταν οπλισμένος, αφού οι νεαροί βγήκαν από το σπίτι τρέχοντας στον δρόμο.

Δύο από τους άνδρες χτυπήθηκαν στον δρόμο και έμειναν ακίνητοι στο οδόστρωμα, ενώ υλικό από βίντεο που τραβήχτηκε από άλλη γωνία δείχνει έναν τρίτο άνδρα να δέχεται πυρά.

Το οπτικό υλικό δείχνει ένα όχημα των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας να φτάνει μπροστά σε δύο πτώματα που κείτονται στο έδαφος και να οδηγεί πάνω από ένα από αυτά, σταματώντας κάποια στιγμή στα πόδια του άνδρα.

Εικόνες που προφανώς καταγράφηκαν σε μεταγενέστερο χρόνο δείχνουν ένα πτώμα να έχει μετακινηθεί προφανώς στην άκρη του δρόμου, ενώ ένα άλλο όχημα κάνει όπισθεν πάνω από το άλλο πτώμα και στη συνέχεια κάνει ελιγμούς πάνω του άλλες δύο φορές.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Σκληρές Εικόνες - Το βίντεο από περιστατικό


Πλάνα από μία άλλη κάμερα δείχνουν Παλαιστινίους να τρέχουν έξω από το σπίτι, με τον έναν να δίνει ένα τουφέκι στον άλλο, ο οποίος πυροβολήθηκε αμέσως. Το βίντεο δείχνει τους δύο άντρες στον δρόμο από διαφορετική οπτική γωνία, καθώς και τον τρίτο, να κείτεται στο στενό δρομάκι που οδηγεί στο σπίτι..

Οι «Ταξιαρχίες Τούλκαρεμ», μία ένοπλη οργάνωση που συνδέεται με τη «Φατάχ», η οποία ηγείται της διεθνώς αναγνωρισμένης Παλαιστινιακής Αρχής, παραδέχτηκε ότι ένας από τους Παλαιστίνιους που σκοτώθηκε στην επιδρομή της 8ης Ιανουαρίου ήταν μέλος της.

Η πόλη Τούλκαρεμ, όπου βρίσκεται ένα από τα κύρια σημεία διέλευσης μεταξύ της Δυτικής Όχθης και του Ισραήλ, έχει βιώσει επανειλημμένες επιδρομές μετά τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ