Τουλάχιστον 24.285 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου που ξεκίνησε ο πόλεμος με το Ισραήλ. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς, 61.154 έχουν τραυματιστεί σε βομβαρδισμούς του Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα. Το τελευταίο 24ωρο έχουν χάσει τη ζωή τους 158 Παλαιστίνιοι και έχουν τραυματιστεί 320.

Οι φονικές επιδρομές της Χαμάς στα ισραηλινά κιμπούτς και το υπαίθριο μουσικό φεστιβάλ στην έρημο στο νότιο τμήμα της χώρας, είχαν ως αποτέλεσμα το Ισραήλ να ξεκινήσει σφοδρούς βομβαρδισμούς, οι οποίοι συνοδεύτηκαν από -μεγάλης κλίμακας- χερσαία στρατιωτική επιχείρηση, που επικεντρώνεται πλέον στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ, υποστηριζόμενες από drones, μαχητικά, ελικόπτερα και πυροβολικό, πολεμούν με εξτρεμιστές της Χαμάς, καταστρέφοντας σήραγγες και οπλισμό της οργάνωσης που ελέγχει από το 2007 τη Λωρίδα της Γάζας. Την ίδια στιγμή άγνωστη παραμένει η τύχη των ομήρων που συνεχίζει να κρατά στα χέρια της η Χαμάς, με πολλές ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ορισμένοι από αυτές έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες ημέρες λόγω της κλιμάκωσης των πολεμικών συγκρούσεων.