Είχαμε καιρό να δούμε μία τόσο λαμπερή και καλοκουρδισμένη διοργάνωση. Με νοσταλγία, συγκίνηση, αγκαλιές. Ήταν όλοι εκεί, ύστερα από την απεργία σεναριογράφων και ηθοποιών του Χόλιγουντ, για να αφηγηθούν ιστορίες, να φωτογραφηθούν, να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους. Οι υποψηφιότητες για τα 75α Βραβεία Emmy Awards μπορεί να είχαν ανακοινωθεί ήδη από τις 12 Ιουλίου, αλλά αντί για τον Σεπτέμβριο η απονομή πραγματοποιήθηκε μόλις τη Δευτέρα το βράδυ στο Λος Άντζελες με παρουσιαστή τον Άντονι Άντερσον.

Καλύτερες σειρές για τη χρονιά που πέρασε είναι το «Succession», το οποίο απέσπασε Emmy καλύτερης δραματικής σειράς, και το «The Bear» στην κατηγορία της καλύτερης κωμωδίας.

Και οι δύο σειρές απέσπασαν τα πιο δημοφιλή βραβεία στην 75η απονομή, ενώ το «Beef» αναδείχθηκε η καλύτερη μίνι σειρά με πέντε Emmy, με την Άλι Γουόνγκ και τον Στίβεν Γιουν να βραβεύονται για τις ερμηνείες τους και τον Λι Σουνγκ Τζιν να τιμάται για το σενάριο και τη σκηνοθεσία. Το «Succession», με 27 υποψηφιότητες, θριάμβευσε με έξι χρυσά αγαλματίδια.

Συλλέγοντας όλα τα σημαντικά βραβεία υποκριτικής για το δράμα, με τους Κίραν Κάλκιν, Σάρα Σνουκ και Μάθιου Μακ Φάντεν να κερδίζουν για τις ερμηνείες τους στην τελευταία σεζόν της σειράς. Ο Τζέσι Άρμστρονγκ, ο δημιουργός της σειράς, απέσπασε το τέταρτο Emmy για το καλύτερο δραματικό σενάριο - ένα για κάθε σεζόν του «Succession».


Emmy: Οι συγκινητικές στιγμές

Ένα Emmy μπορεί να μη θυμίζει αστέρι Michelin, αλλά, αν κρίνουμε από τις εκφράσεις στα πρόσωπα των ηθοποιών του «The Bear», η χαρά ήταν μεγάλη. Η πρώτη σεζόν της κωμικής σειράς του Κρίστοφερ Στόρερ για τη ζωή σε ένα εστιατόριο στο Σικάγο απέσπασε το Emmy καλύτερης κωμωδίας και συνολικά έξι βραβεία, με τον Τζέρεμι Άλεν Ουάιτ να τιμάται για την ερμηνεία του, όπως και η Τζένιφερ Κούλιτζ για τον ρόλο της στο «The White Lotus».

Ο Έλτον Τζον, με το Emmy που πρόσθεσε στη συλλογή του για την αποχαιρετιστήρια συναυλία του στο Dodger Stadium, μπήκε στην εκλεκτή ομάδα που έχει κερδίσει και τα τέσσερα μεγάλα βραβεία ψυχαγωγίας: Emmy, Grammy, Oscar και Τony.

Από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς όταν τιμήθηκαν οι ηθοποιοί, οι σεναριογράφοι και οι παραγωγοί που έφυγαν από τη ζωή τη χρονιά που πέρασε, ανάμεσά τους και ο Μάθιου Πέρι από τα «Φιλαράκια». Και όταν η Κριστίνα Απλγκέιτ έκανε μία σπάνια δημόσια εμφάνιση στη σκηνή.


Ποιοι επέστρεψαν στο σπίτι χωρίς Emmy; H Tζένα Ορτέγκα, ο Μάρτιν Σορτ, ο Ντάνιελ Ράντκλιφ, ο Ρέι Λιότα, ο Τιμ Μπάρτον, ο Τζεφ Μπρίτζες, ο Πέδρο Πασκάλ.


Οι stars που έλαμψαν στο κόκκινο χαλί

Μας είχαν λείψει οι απονομές. Κυρίως για τις πόζες των σταρ, με ή χωρίς τους συνοδούς τους, στο κόκκινο χαλί.

Και κάπως έτσι ξεχωρίσαμε τη Σελίνα Γκόμεζ με στράπλες δημιουργία Όσκαρ ντε λα Ρέντα, για την προσπάθεια κυρίως. Την πάντοτε εντυπωσιακή Τζέσικα Τσαστέιν με Gucci που φτιάχτηκε αποκλειστικά για την ίδια. Χειροκροτήθηκε όμως και η Σάρα Σνουκ με το κόκκινο Vivienne Westwood φόρεμά της και τα κοσμήματα Cartier. Για να φύγει και με βραβείο Εmmy στην αγκαλιά της. Η Κίρστεν Ντανστ με Chanel. Η Καμίλα Μορόνε με μάξι φόρεμα Atelier Versace.

Η Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι με δημιουργία υψηλής ραπτικής Dior που μάλλον δεν θα διάλεγε η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Η Σούκι Ουοτερχάουζ με Valentino για να αναδείξει τη φουσκωμένη κοιλιά της. Η Τζόαν Κόλινς στα 90 της, με ασημένιο φόρεμα και το χέρι στη μέση, πόζα που μας έχει διδάξει εδώ και δεκαετίες. Το πιο εντυπωσιακό ζευγάρι; H Μόνικα Μπελούτσι και o Τιμ Μπάρτον με κοστούμι Saint Laurent, παπιγιόν και ασπρόμαυρες αντιθέσεις. Πιασμένοι χέρι χέρι!

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή / Σάντυ Τσαντάκη