Ανησυχία υπάρχει για την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, η οποία εισήχθη στο νοσοκομείο χθες, Τρίτη, για «προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, όπως ανακοίνωσε το παλάτι του Κένσινγκτον».

Μάλιστα, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση πως είναι «απίθανο» να επιστρέψει στα καθήκοντά της μέχρι το Πάσχα, ενώ αναφέρεται πως θα παραμείνει στο νοσοκομείο για ένα διάστημα που μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 14 ημέρες.

Η επίσημη ανακοίνωση από το παλάτι του Κένσινγκτον αναφέρει συγκεκριμένα για την κατάσταση της Κέιτ Μίντλετον:

«Η Βασιλική Υψηλότητα Πριγκίπισσα της Ουαλίας εισήχθη χθες στο νοσοκομείο για προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση.


Η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχής και αναμένεται ότι θα παραμείνει στο νοσοκομείο για δέκα έως δεκατέσσερις ημέρες, πριν επιστρέψει στο σπίτι της για να συνεχίσει την ανάρρωσή της. Με βάση τις τρέχουσες ιατρικές συμβουλές, είναι απίθανο να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντά της έως μετά το Πάσχα.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας εκτιμά το ενδιαφέρον που θα προκαλέσει αυτή η δήλωση. Ελπίζει ότι το κοινό θα κατανοήσει την επιθυμία της να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερη κανονικότητα για τα παιδιά της και την επιθυμία της να παραμείνουν απόρρητα τα της υγείας της. Ως εκ τούτου, το παλάτι του Κένσινγκτον θα παρέχει ενημερώσεις σχετικά με την πρόοδο της Αυτής Βασιλικής Υψηλότητας μόνο όταν υπάρχουν σημαντικές νέες πληροφορίες για να μοιραστούν.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας επιθυμεί να ζητήσει συγγνώμη απ' όλους τους ενδιαφερόμενους για το γεγονός ότι πρέπει να αναβάλει τις επερχόμενες υποχρεώσεις της. Ανυπομονεί να επανέλθει στα καθήκοντά της το συντομότερο δυνατό».