Μία μελέτη που χρηματοδοτείται από το Royal Foundation Centre for Early Childhood παρακολουθεί η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, ύστερα από δύο μήνες απουσίας από τα βασιλικά καθήκοντα λόγω της χειρουργικής επέμβασης που υπεβλήθη στην κοιλιακή χώρα. Το πρόγραμμα που παρακολουθεί η πριγκίπισσα της Ουαλίας αφορά ένα νέο εργαλείο, το οποίο παρατηρεί τις συμπεριφορές των βρεφών.

Eκπρόσωπος του Παλατιού δήλωσε στην εφημερίδα Telegraph χθες πως η Πριγκίπισσα ενημερώθηκε και παρακολούθησε με λεπτομέρεια την παρουσίαση της έρευνας.

Η μελέτη είχε διάρκεια 10 μηνών και ολοκληρώθηκε με «συντριπτικά θετικά» ευρήματα, σύμφωνα το Institute of Health Visiting, το οποίο διεξήγα δοκιμή, στις 21 Μαρτίου.

Η ομάδα είχε ερευνήσει τη χρήση της κλίμακας συναγερμού δυσφορίας μωρού (ADBB) και τη συντομότερη έκδοση του εργαλείο, το m-ADBB, για την αξιολόγηση της κοινωνικής συμπεριφοράς των βρεφών κατά τη διάρκεια επισκέψεων ρουτίνας υγείας.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας που συμμετείχαν στη μελέτη βαθμολόγησαν και τα δύο προγράμματα κατάρτισης και απέκτησαν «πρόσθετες γνώσεις και δεξιότητες» για να εξηγήσουν τις παρατηρήσεις τους, έδειξαν τα αποτελέσματα.


Πηγή: NBC WASHINGTON