Ο Εμανουέλ Μακρόν, βλέποντας τη Μαρίν Λεπέν μπροστά του με 10 μονάδες, ρίχνει τα "δίχτυα" του στη συντηρητική δεξαμενή ψηφοφόρων.

 Στη Γαλλία επικρατεί κλίμα ευρωεκλογών και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικός Συναγερμός προηγείται του Μακρόν κατά δέκα μονάδες, γεγονός που έκανε τον ίδιο να προωθεί ως εκπαιδευτικό μέτρο την επαναφορά της σχολικής ποδιάς.

Χαϊδεύοντας τ’ αφτιά ψηφοφόρων που στις εθνικές εκλογές του 2022 στήριξαν τη Λεπέν, ο Μακρόν ελπίζει να μη βιώσει ένα Βατερλό στις φετινές ευρωεκλογές, με τα δημοσκοπικά στοιχεία να είναι δυσοίωνα για τον ίδιο.


Μακρόν για ποδιές στα σχολεία: Πιλοτικά σε 100 σχολεία και βλέπουμε


Ο… «μετριοπαθής πολιτικός», όπως έχει χαρακτηριστεί, προώθησε τις σχολικές ποδιές σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου την οποίαν παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης (16/1). Δεν είναι λίγοι αυτοί που χαρακτηρίζουν ως κατάντια και ακραίο λαϊκισμό το εν λόγω ψηφοθηρικό παιχνίδι του Μακρόν, ο οποίος στρίβει ολοένα και περισσότερο προς τα δεξιά για να κερδίσει ό,τι μπορεί εν όψει των επερχόμενων ευρωεκλογών.

Η ιδέα, όπως είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας, είναι να δοκιμαστεί σε 100 σχολεία στη Γαλλία, εθελοντικά, και αν το πείραμα πετύχει τότε θα το μέτρο επιβληθεί σε όλα τα δημόσια σχολεία της χώρας αρχής γενομένης από το 2026 (προεκλογική χρονιά).

Δριμεία επίθεση Μακρόν στον Εθνικό Συναγερμό


Ο Μακρόν ταυτόχρονα εξαπέλυσε μιαν άνευ προηγουμένου επίθεση κατά της Μαρίν Λεπέν. Όπως λένε στη Γαλλία, οι Γάλλοι δεν είχαν ξανασυναντήσει μια τόσο απερίφραστα άγρια επίθεση του προέδρου της Γαλλίας κατά του κόμματος Εθνικός Συναγερμός, τ’ οποίο αποκάλεσε ξανά «Εθνικό Μέτωπο» ώστε να θυμίσει τις ρίζες του.

Για τον Μακρόν, το κόμμα της Λεπέν είναι το κόμμα του ψέματος και της συλλογικής εξαθλίωσης, που υπόσχεται αυξήσεις και συντάξεις στην ηλικία των εξήντα, κλέβοντας έτσι το πρόγραμμα της ακροαριστεράς, χωρίς να ξέρει ωστόσο πού θα βρει τα χρήματα, μεταλλάσσεται κατά το δοκούν και υποστηρίζει κρυφά την έξοδο από την Ευρώπη.

Mακρόν: "Να είμαστε ο 3ος πόλος σταθερότητας που οι μελλοντικές εντάσεις δεν θα μας αποσταθεροποιήσουν"


«Προσοχή, περνάμε σε επικίνδυνη ζώνη, μην αφεθούμε στο να συνηθίσουμε μια κατάσταση θα πρέπει να δράσουμε», είπε ο Μακρόν, που αναφέρθηκε και στους κινδύνους για τη διεθνή σταθερότητα: «Στην πραγματικότητα έχουμε έναν κόσμο που έχει αποδιοργανωθεί, υπερισχύει μια σινο-αμερικανική ένταση που μπορεί να μας συνεπάρει, γι’ αυτό και θέλω μια πιο δυνατή Ευρώπη», εξήγησε.

«Μας χρειάζεται μια ισχυρή και κυρίαρχη Ευρώπη που πιστεύει ότι έχει έναν σύμμαχο, την Αμερική, χωρίς να εξαρτάται από αυτή. Να είμαστε ο 3ος πόλος σταθερότητας που οι μελλοντικές εντάσεις δεν θα μας αποσταθεροποιήσουν», προσέθεσε ο ίδιος.