Η παγκόσμια οικονομική ελίτ συγκεντρώθηκε στο Νταβός και κάποιοι από αυτούς ζήτησαν… να φορολογηθούν. Ειδικότερα, ορισμένοι από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου, ζήτησαν από τους πολιτικούς ηγέτες των χωρών τους, να τους φορολογήσουν! 

Όπως ανέφερε η Μάρα Ζαχαρέα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι πλούσιοι εμφανίζονται πιο προωθημένοι από τις κυβερνήσεις, αν και πλανάται το ερώτημα βεβαίως, μήπως ζητάνε φορολόγηση εκ του ασφαλούς, καθώς έχουν τα χρήματά τους σε φορολογικούς παραδείσους...

Σε κάθε περίπτωση, όπως επισήμανε η δημοσιογράφος του Star Δέσποινα Μανδελενάκη, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά περισσότεροι από 250 δισεκατομμυριούχοι και εκατομμυριούχοι ανάμεσά τους η κληρονόμας της Ντίσνεϊ, Αμπιγκέιλ Ντίσνεϊ, ο  ηθοποιός Μπράιαν Κοξ, η κληρονόμος του ιδρύματος Ροκφέλερ, Βάλερι Ροκφέλερ, καθώς και ο ηθοποιός και σεναριογράφος Σάιμον Πέγκ υπογράφουν ανοιχτή επιστολή με τιτλο “Proud to Pay” που σημαίνει «περήφανος να πληρώνω».

Απευθύνονται στους ηγέτες στο Νταβός, ζητούν να φορολογηθούν περισσότερο καθώς όπως λένε δε θα αλλάξει το βιοτικό τους επίπεδο, δεν θα στερηθούν κάτι τα παιδιά τους αλλά έτσι θα καταπολεμηθούν οι οικονομικές ανισότητες.

Το ελληνικό ενδιαφέρον στο Νταβός

Στο Νταβός όμως υπάρχει κι ελληνικό ενδιαφέρον απόψε, καθώς ο ελληνικός περιβαλλοντικός οργανισμός Laguna Coast Foundation παρουσιάζει ντοκιμαντέρ για το ελληνικό παράδειγμα βιώσιμου οικοτουρισμού στη Νάξο, με τη συμμετοχή του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνου Κυρανάκη.