Η αγωνία για την πριγκίπισσα κορυφώνεται. Το βασιλικό ρεπορτάζ της Αγγλίας παίρνει φωτιά, με τα ΜΜΕ να φωτίζουν, με κάθε λεπτομέρεια, τη νοσηλεία της Κέιτ Μίντλετον. Σύμφωνα με τον «Ιndependent», «η πριγκίπισσα της Ουαλίας νοσηλεύεται μετά την επιτυχημένη εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα. Η είδηση ήρθε μία ώρα προτού αποκαλυφθεί ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα μεταβεί επίσης στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε θεραπεία για τον προστάτη». Όμως, η αποθεραπεία της θα είναι μακρά, μέχρι το Πάσχα θα απέχει από τις υποχρεώσεις της, όπως άλλωστε γράψαμε χθες. Κάτι που εγείρει νέα ερωτήματα…

Η 42χρονη εισήχθη την Τρίτη σε λονδρέζικη κλινική, όπου στο παρελθόν είχαν νοσηλευτεί από την Ελίζαμπεθ Τέιλορ μέχρι τον Τζον Κένεντι. «Είναι καλά μετά την επέμβαση», δήλωσαν insiders από το παλάτι στους «Times».

Κέιτ Μίντλετον: Όλοι στο πλευρό της μετά τη σοβαρή επέμβαση

Η μελλοντική βασίλισσα αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο επί 10-14 ημέρες, προτού επιστρέψει στο σπίτι της για να αναρρώσει. «Συστήνονται δύο-τρεις μήνες ανάρρωσης. Δεν αναμένεται να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντά της πριν από το Πάσχα βάσει των συμβουλών των θεραπόντων ιατρών της», ανέφερε το παλάτι.

Ο διάδοχος Γουίλιαμ φυσικά βρίσκεται στο πλευρό της Κέιτ, φροντίζοντας παράλληλα τα παιδιά τους, πρίγκιπα Τζορτζ, πριγκίπισσα Σάρλοτ και πρίγκιπα Λούις, έχοντας από την πλευρά του επίσης αναβάλει ήδη αρκετές υποχρεώσεις. Η Κέιτ θα έχει κοντά και τους γονείς της, Κάρολ και Μάικλ Μίντλετον, και τα αδέλφια της, Πίπα Μάθιους και Τζέιμς Μίντλετον.

Την αιτία της εγχείρησης, την παρατεταμένη νοσηλεία αλλά και την αποθεραπεία το παλάτι του Κένσινγκτον αρνήθηκε να τα διευκρινίσει, με τη δρα Ντέμπορα Λι να δηλώνει στην «Express» εστιάζοντας στη σοβαρότητα της κατάστασής της: «Για χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά οι περισσότεροι παραμένουν στην κλινική τέσσερις με επτά ημέρες. Έπειτα από λαπαροσκοπική επέμβαση, η παραμονή μειώνεται στις δύο-τέσσερις ημέρες. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το τι ακριβώς έχει συμβεί: Εάν ένας ασθενής πρέπει να πάει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, είναι πιθανό η παραμονή του στο νοσοκομείο να είναι σημαντικά μεγαλύτερη».

Στη ΜΕΘ λοιπόν εισήχθη η Κέιτ; Το βέβαιο είναι ότι, ενώ τα σενάρια οργιάζουν για «τεράστια σοβαρότητα» της επέμβασης, άλλοι κάνουν focus στο ότι εθεάθη τελευταία φορά ανήμερα τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με την «Daily Mail», «η φύση της κατάστασης της Κέιτ δεν έχει αποκαλυφθεί. Αλλά το παλάτι του Κένσινγκτον επιβεβαίωσε ότι δεν σχετίζεται με καρκίνο».

Από την πλευρά της η γιατρός δρ Ζόι Γουίλιαμς δήλωσε στη «Sun»: «Δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο είναι περισσότερο απ' ό,τι θα περιμέναμε κανονικά, αλλά η Κέιτ Μίντλετον δεν έχει μια φυσιολογική ζωή. Είναι η βασίλισσα του μέλλοντος, οπότε οι γιατροί θα είναι προσεκτικοί. Το σημαντικό είναι να έχει αρκετό χρόνο ανάρρωσης».

"Το παλάτι αποκάλυψε ελάχιστα για την κατάσταση της πριγκίπισσας"

Με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ να παίρνει επίσης άδεια για να φροντίσει τη σύζυγο και τα παιδιά τους, οι λεγόμενοι τρεις μεγάλοι βασιλείς θα λείψουν από τα καθήκοντά τους τις επόμενες εβδομάδες, με τους ειδικούς να ισχυρίζονται ότι με τον Χάρι και τη Μέγκαν στην Αμερική και τον Άντριου εκτός παιχνιδιού «μόνο η πριγκίπισσα Άννα και ο αδελφός της, πρίγκιπας Εδουάρδος, θα μπορούσαν να επιστρατευτούν». Το παλάτι… ακέφαλο; Κάπως έτσι. Άρα, δεν θα δούμε μαζί το ζευγάρι στα BAFTA, ούτε στη Ρώμη, όπου επρόκειτο να συναντήσουν την άνοιξη τον Πάπα Φραγκίσκο. Σύμφωνα με το BBC, «κατά τη συνήθη πρακτική για τους υψηλόβαθμους βασιλείς, το παλάτι αποκάλυψε ελάχιστα για την κατάσταση της πριγκίπισσας. Δεν θα παρέχει τρέχοντα σχόλια για την ανάρρωσή της». Αυτονόητο, κάμερες και ρεπόρτερ έχουν περικυκλώσει -από την πρώτη στιγμή φυσικά- το νοσοκομείο, ενώ έχουν επιστρατευτεί και δεκάδες αστυνομικοί… Οι σεναριογράφοι του «The Crown» ετοιμάζουν ήδη την επόμενη σεζόν.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή»