«Οι δύο εβδομάδες είναι μεγάλο χρονικό διάστημα για μια προγραμματισμένη επέμβαση…», άρα «δεν πρόκειται για κάτι μικρό, θα μπορούσαν να υποδηλώσουν ακόμη και αφαίρεση οργάνου» δηλώνει γιατρός στο Sky News όσον αφορά την υγεία της Κέιτ Μίντλετον. Η μυστηριώδης χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, στην οποία υποβλήθηκε η πριγκίπισσα της Ουαλίας, έχει ανάψει μεγάλη φωτιά στα βρετανικά μέσα, που έχουν «προσλάβει» γιατρούς κάθε ειδικότητας για να «μαντέψουν» τι είδους χειρουργείο απαιτεί δέκα έως δεκατέσσερις ημέρες νοσηλείας και τρίμηνη ανάρρωση. Σύμφωνα με το δρα Ντέιβιντ Λόιντ, «οι πιο συνηθισμένες επεμβάσεις στην κοιλιά είναι: σκωληκοειδίτιδας, χολής και οι υστερεκτομές».
 
Το Παλάτι εξακολουθεί να τηρεί «σιγή ασυρμάτου», καθώς ανακοινώθηκε λιτά ότι η πριγκίπισσα «τα πηγαίνει καλά», ενώ ο πρίγκιπας Γουίλιαμ εθεάθη να αποχωρεί σκεπτικός από το αυστηρά φρουρούμενο ιδιωτικό νοσοκομείο «The London Clinic». Δημοσιεύματα κάνουν αναφορές σε στοιχεία που έδειχναν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την πριγκίπισσα. Μεταξύ άλλων, είχε να εμφανιστεί δημοσίως από την ημέρα των Χριστουγέννων στο Σάντριγχαμ, δεν είχε ανακοινωθεί η επιστροφή στις υποχρεώσεις της μετά τις γιορτές, απουσίαζε από μια συνάντηση του βασιλικού ιδρύματος για την πρώιμη παιδική ηλικία και από την επίσκεψη στο στάδιο Headingley του Λιντς, όπου ο πρίγκιπας Γουίλιαμ πήγε μόνος.

Κέιτ Μίντλετον: Δεν έστειλε Ιnstagram προσωπικό ευχαριστήριο μήνυμα

Επιπλέον, στις 9 Ιανουαρίου έκλεισε τα 42, κι ενώ συνήθως έστελνε μέσω Ιnstagram προσωπικό ευχαριστήριο μήνυμα στους ακολούθους της για τις ευχές τους, φέτος δεν το έκανε. Γεγονός είναι πως ξεκινά δύσκολα η χρονιά για τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, αφού οι τρεις στυλοβάτες-αστέρες της βρετανικής μοναρχίας είναι «εκτός καθηκόντων». Η πριγκίπισσα Κέιτ λόγω χειρουργείου, ο βασιλιάς Κάρολος λόγω «υπερτροφίας προστάτη» και ο Γουίλιαμ για να βρίσκεται δίπλα στη σύζυγό του.

Η περιπέτεια που αντιμετωπίζει η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν δώσει αφορμές για πλήθος σχολίων. Ενδεικτικά, έχουν κάνει κάποια την εμφάνισή τους στο Χ με καυστική διάθεση -από γιατρό (και αντιμοναρχικούς)- για τη φροντίδα που δέχεται η πριγκίπισσα σε σχέση με εκείνη που λαμβάνει ένας απλός πολίτης από το NHS (βρετανικό ΕΣΥ), στα οποία αναφέρεται: «Κάνετε την επέμβαση, σας στέλνουν σπίτι σας μια-δυο ημέρες μετά κι επιστρέφετε λίγες ώρες αργότερα στο Τμήμα Επειγόντων με μεγάλη αδιαθεσία». Παράλληλα, κάποιοι διερωτώνται αν θα μπορούσε να κληθεί ο Χάρι να αναπληρώσει τον Κάρολο. Ίσως για τον Χάρι είναι μια καλή ευκαιρία να ξαναρίξει γέφυρες με την οικογένειά του, επισημαίνει ο Ρίτσαρντ Φιτζγουίλιαμς στη «Sun». Όπως αναφέρει, «ο Χάρι θα πρέπει να “πλησιάσει” τον Κάρολο και την Κέιτ υπό αυτές τις συνθήκες. Πιστεύω ότι ο Χάρι θα προσεγγίσει τον πατέρα του, τον αδελφό του, αλλά και την Κέιτ».