Ένα από τα πιο πολυσυζητηµένα πρόσωπα της προηγούµενης εβδοµάδας ήταν η Κέιτ Μίντλετον, καθώς στο φως της δηµοσιότητας ήρθαν πληροφορίες σχετικά µε την υγεία της, την εισαγωγή της στο νοσοκοµείο και τα σενάρια σε σχέση µε υποτροπή της κατάστασης στην οποία βρίσκεται.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας εισήχθη στο νοσοκοµείο στις 28 ∆εκεµβρίου για µια σοβαρή επέµβαση στην κοιλιακή χώρα και η παρατεταµένη παραµονή της στο νοσηλευτικό ίδρυµα πυροδότησε φηµολογίες και παραφιλολογία σε σχέση µε το τι συµβαίνει στην ίδια. Η τελευταία της δηµόσια εµφάνιση ήταν ανήµερα των Χριστουγέννων µε την οικογένειά της.


Μυστική επέμβαση

Η Κέιτ Μίντλετον εισήχθη την Τρίτη σε λονδρέζικη κλινική -που φρουρείται σαν κάστρο- για επέµβαση, µε πηγές από το παλάτι να αναφέρουν σχετικά σύντοµα ότι «είναι καλά µετά το χειρουργείο». Στην ίδια κλινική έχουν νοσηλευτεί στο παρελθόν και άλλα µέλη της βασιλικής οικογένειας, µε το ίδρυµα να διαθέτει µια εξειδικευµένη οµάδα σε λαπαροσκοπική χειρουργική, που είναι πολύ καλή σε δύσκολες περιπτώσεις και περίεργα ιατρικά περιστατικά. Η φηµολογία για την υγεία της επεκτάθηκε στα σενάρια ότι αντιµετωπίζει καρκίνο, µεταµόσχευση, µέχρι και πως κάτι δεν πήγε καλά µετά το χειρουργείο.

*Διαβάστε εδώ: Κέιτ Μίντλετον: Τι συμβαίνει με την υγεία της πριγκίπισσας της Ουαλίας - Χειρουργείο και μακρά νοσηλεία

Η Ισπανίδα δηµοσιογράφος Concha Calleja, µιλώντας στην εκποµπή «Fiesta» του Telecinco, αποκάλυψε πως, µιλώντας µε έναν βοηθό στο παλάτι, τη διαβεβαίωσε ότι «κάτι δεν πήγε καλά στη µετεγχειρητική περίοδο» και πως «η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, γι’ αυτό αποφάσισαν να στείλουν αυτές τις δηλώσεις». Ταυτόχρονα, απαρατήρητη δεν πέρασε η ουλή έξι εκατοστών στην αριστερή πλευρά του κεφαλιού της, µε τους ειδικούς να τονίζουν πως αποτελεί σηµάδι χειρουργικής επέµβασης στην οποία υποβλήθηκε σε παιδική ηλικία. Πάντως, το παλάτι, µέσω διαρροών, τόνισε πως η πριγκίπισσα δεν αντιµετωπίζει κάποια περίπτωση κακοήθειας.

Οι γιατροί που µιλούν στα ενηµερωτικά Μέσα ανά τον κόσµο υποστηρίζουν πως η ίδια δεν πρέπει να βιαστεί να επιστρέψει στα καθήκοντά της, ενώ έχει γίνει ήδη γνωστό πως η -µακρά- αποθεραπεία της θα κρατήσει µέχρι το Πάσχα, µε πηγές από το παλάτι να αναφέρουν πως και ο βασιλιάς Κάρολος έδειξε ανησυχία γι’ αυτό που συνέβη. Σύµφωνα µε τις τελευταίες πληροφορίες που έγιναν γνωστές για τη «µυστική επέµβαση», το «People» αναφέρει ότι ακόµα και κοντινοί της 42χρονης δεν είχαν καµία γνώση για αυτό. Ειδικότερα, επισηµαίνει ότι «δεν υπήρχε καµία ένδειξη ότι κάτι δεν πήγαινε καλά», µε τη γνωστοποίηση της είδησης να φέρνει προ εκπλήξεως φίλους αλλά και στενούς συνεργάτες της βασιλικής οικογένειας. Ακόµα, τονίζεται στο Μέσο από πηγή προσκείµενη στο παλάτι πως οι γονείς της Κέιτ φροντίζουν τα εγγόνια τους, προσθέτοντας ότι θα βρίσκονται στο πλευρό των παιδιών και όταν η Κέιτ θα αναρρώνει στο Ουίνδσορ.


Κοντά της ο Ουίλιαμ

Στο πλευρό της Κέιτ βρίσκεται ο σύζυγός της, ο διάδοχος του στέµµατος, πρίγκιπας Ουίλιαµ, που ακύρωσε τις δηµόσιες εµφανίσεις του για να είναι δίπλα της. Οι «Sunday Times» αναφέρουν πως οι δυο τους έκαναν µια «µυστική συµφωνία» για όσο καιρό είναι σε εξέλιξη αυτή η περιπέτεια, που αφορά την πλήρη αφοσίωση στα οικογενειακά τους καθήκοντα. «Εκατό τοις εκατό οικογένεια πρώτα, δουλειά µετά», φέρεται να είναι η ακριβής ατάκα. Πηγές του παλατιού που επικαλείται η εφηµερίδα επισηµαίνουν πως το ζευγάρι θέτει ως προτεραιότητα το µέλλον των παιδιών τους και τη βεβαίωση πως «θα έχουν όσο το δυνατόν περισσότερη κανονικότητα στο µέλλον», στην ανάγκη να προστατέψουν τα ίδια από όσα ακούγονται και γράφονται στα Μέσα ανά τον κόσµο.

Η ανησυχία, πάντως, για την υγεία σηµαντικών ανθρώπων του παλατιού εντείνεται, καθώς χθες ο βασιλιάς Κάρολος, σύµφωνα µε επίσηµη ανακοίνωση του Μπάκι γχαµ, εισήχθη στο ίδιο νοσοκοµείο µε την Κέιτ, προκειµένου να υποβληθεί σε «διορθωτική επέµβαση» που αφορά διογκωµένο προστάτη, ενώ «εκτός κάδρου» δεν θα µπορούσε να µείνει η δούκισσα του Γιορκ, Σάρα Φέργκιουσον, που διαγνώστηκε µε επιθετική µορφή καρκίνου του δέρµατος µήνες µετά τη µαστεκτοµή στην οποία υπεβλήθη για καρκίνο του µαστού.

*Δημοσιεύθηκε στα Παραπολιτικά