Αθώος δήλωσε ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν χθες, Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024, για τη νέα κατηγορία για ανθρωποκτονία εξ αμελείας που του αποδόθηκε.

Πρόκειται για τον θάνατο από πυροβολισμό της κινηματογραφίστριας Halyna Hutchins, στα γυρίσματα του «Rust» τον Οκτώβριο του 2021.


Άλεκ Μπάλντουιν: Παραπέμφθηκε ξανά σε δίκη

Ο ηθοποιός παραπέμφθηκε σε νέα δίκη για τον πυροβολισμό, σχεδόν έναν χρόνο αφότου οι εισαγγελείς απέσυραν παρόμοιες κατηγορίες εναντίον του.

Τότε, το γραφείο του εισαγγελέα δήλωσε ότι θα συνεχίσει να ερευνά το θέμα και ότι θα μπορούσε να υποβάλει εκ νέου κατηγορίες.

*Διαβάστε εδώ: Άλεκ Μπάλντουιν: Ανατροπή στην υπόθεση του θανάτου της Χαλίνα Χάτσινς – Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Οι εισαγγελείς έφεραν την υπόθεση ενώπιον του σώματος ενόρκων στη Σάντα Φε νωρίτερα αυτό τον μήνα, υποστηρίζοντας ότι ο Μπάλντουιν προκάλεσε τον θάνατο της κινηματογραφίστριας είτε από αμέλεια είτε από πλήρη αδιαφορία για την ασφάλεια. Το σώμα ενόρκων επέλεξε να απαγγείλει κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός, ο οποίος ήταν επίσης συμπαραγωγός στην ταινία, σημάδευε με όπλο τη Hutchins κατά τη διάρκεια μιας πρόβας τον Οκτώβριο του 2021, όταν το όπλο εκπυρσοκρότησε, χτυπώντας την και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη της ταινίας, Joel Souza. Η Hutchins πέθανε σε κοντινό νοσοκομείο.

Σε συνέντευξή του το 2021, ο Μπάλντουιν είπε ότι πίστευε ότι το όπλο ήταν ασφαλές και γεμάτο με «άσφαιρα» και αρνήθηκε την ευθύνη για τον πυροβολισμό.

«Αισθάνομαι ότι κάποιος είναι υπεύθυνος για ό,τι συνέβη, αλλά ξέρω ότι δεν είμαι εγώ. Θα μπορούσα να είχα αυτοκτονήσει αν πίστευα ότι ήμουν υπεύθυνος και δεν το λέω αυτό ελαφρά τη καρδία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η υπόθεση της κατηγορούσας αρχής επικεντρώνεται στον ρόλο του ως ηθοποιού που κρατούσε το όπλο, καθώς και στον ρόλο του ως συμπαραγωγού με νομική ευθύνη για την ασφάλεια της παραγωγής. Ωστόσο, μια ανεξάρτητη ιατροδικαστική εξέταση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Μπάλντουιν θα έπρεπε να τραβήξει τη σκανδάλη του περίστροφου για να εκτοξεύσει τη σφαίρα που χτύπησε τη Hutchins στο στήθος και τη σκότωσε.

«Αν και ο ηθοποιός αρνείται επανειλημμένα ότι τράβηξε τη σκανδάλη, δεδομένων των δοκιμών, των ευρημάτων και των παρατηρήσεων που αναφέρονται, η σκανδάλη έπρεπε να τραβηχτεί ή να πατηθεί επαρκώς για να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα», αναφέρεται στην ανάλυση.

Η υπεράσπιση του Άλεκ Μπάλντουιν χαρακτήρισε την κατάσταση ως «τρομερή τραγωδία» που «κατέληξε σε αυτή την άστοχη δίωξη».