Ένας στρατός από περίπου 3.500 μαϊμούδες έχει εισβάλει στο κέντρο της πόλης Λοπμπούρι στην Ταϊλάνδη, κρατώντας μακριά τους τουρίστες και αναγκάζοντας τις επιχειρήσεις να κλείσουν.

Οι μαϊμούδες έχουν γίνει τόσο σημαντικό πρόβλημα που η δημοφιλής πόλη κινδυνεύει να μετατραπεί σε πόλη-φάντασμα, καθώς οι Κινέζοι επενδυτές - σύμφωνα με την εφημερίδα South China Post- παρακρατούν τα χρήματά τους μέχρι να αντιμετωπιστεί το ζήτημα.

Αρκετές εταιρείες και καταστήματα έχουν κλείσει τις δραστηριότητές τους και έχουν εγκαταλείψει το άλλοτε ακμάζον εμπορικό κέντρο της πόλης Λοπμπούρι, καθώς οι ντόπιοι μακάκοι παρενοχλούν τους πελάτες και καταστρέφουν τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο Surachat Chanprasit, αναπληρωτής του εμπορικού κέντρου Pingya, δήλωσε στο ταϊλανδέζικο πρακτορείο Khaosod ότι οι μαϊμούδες μπαίνουν συχνά στο εμπορικό κέντρο για να σκαρφαλώσουν και να ενοχλήσουν τους πελάτες που έρχονται να ψωνίσουν.

Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που νοικιάζουν χώρους για να πουλήσουν τα εμπορεύματά τους συχνά πρέπει να επιδιορθώνουν στέγες, παράθυρα και άλλες ζημιές κάθε μήνα. Το εμπορικό κέντρο τέθηκε προς πώληση πριν από δύο χρόνια, αλλά δεν υπήρξαν αγοραστές.

Δείτε βίντεο: 


Το Εμπορικό Επιμελητήριο της πόλης  δήλωσε ότι το κέντρο της πόλης, που κάποτε ήταν μια σημαντική επιχειρηματική περιοχή, είναι τώρα έρημο και καταρρέει. Η οργάνωση κατηγόρησε ότι οι οικοδομικοί νόμοι, οι οποίοι περιορίζουν το ύψος των κτιρίων και διατηρούν την ιστορία της, επιτείνουν το πρόβλημα.

Οι μαϊμούδες αποτελούσαν κάποτε σημαντικό μέρος της τουριστικής επιχείρησης της πόλης πριν αρχίσουν να την καταστρέφουν, καθώς οι τουρίστες την επισκέπτονταν για να ταΐσουν και να αλληλεπιδράσουν με τις μαϊμούδες σε ιστορικά μνημεία. Ένα ετήσιο φεστιβάλ μαϊμούδων πραγματοποιούνταν επίσης στην περιοχή για να ευχαριστήσει τα ζώα που έφεραν τους ανθρώπους στο Λόπμπουρι, σύμφωνα με τη South China Post.

Αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα προβλήματα με τις μαϊμούδες. Το 2020, εκατοντάδες μακάκοι από δύο αντίπαλες συμμορίες πιθήκων βιντεοσκοπήθηκαν να μάχονται μεταξύ τους στους δρόμους του Λοπμπούρι.

Οι τοπικοί αξιωματούχοι έχουν προσπαθήσει να διατηρήσουν τον πληθυσμό με προγράμματα μαζικής στείρωσης, αλλά οι πεινασμένες μαϊμούδες έχουν κρατήσει γερά. Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της περιοχής αναμένεται να υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας με το Τμήμα Εθνικών Πάρκων, Άγριας Ζωής και Προστασίας Φυτών για την από κοινού εξεύρεση λύσεων στο πρόβλημα των μαϊμούδων.

Δείτε βίντεο: 

#ลิงลพบุรี ยกพวกตีกัน | สำนักข่าววันนิวส์


Με πληροφορίες από New York Post