Νέες ανησυχίες για την πνευματική διαύγεια του Τζο Μπάιντεν πυροδότησε μια γκάφα που έκανε κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του την Κυριακή στο Λας Βέγκας. Ο 81χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ μπερδεύτηκε, όχι μόνο το όνομα, αλλά και τη χώρα του Γάλλου ομολόγου του, Εμανουέλ Μακρόν!

Περιγράφοντας την αντίδραση του Μακρόν σε μια ομιλία του σε συνάντηση της G7 το 2020, ο Μπάιντεν είπε: «Αμέσως μετά την εκλογή μου, πήγα σε μια σύνοδο της G7. Κάθισα και είπα: "Η Αμερική επέστρεψε!". Κι ο Μιτεράν από τη Γερμανίαεννοώ από τη Γαλλία, με κοίταξε και λέει: "Ξέρετε τι, πώς, για πόσο καιρό επέστρεψε;"».

Ωστόσο, ο Φρανσουά Μιτεράν, στον οποίο αναφέρθηκε ο Μπάιντεν, διετέλεσε πρόεδρος της Γαλλίας από το 1981 έως το 1995 και απεβίωσε το 1996.

Το βίντεο με τη γκάφα του Μπάιντεν έγινε viral στα social media, με πολλούς χρήστες να εκφράζουν ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας του.

Ο επιρρεπής στα φραστικά ολισθήματα πρόεδρος των ΗΠΑ έχει κάνει παρόμοια λάθη στο παρελθόν, όπως τον Σεπτέμβριο του 2022, όταν έψαχνε στο ακροατήριο μια βουλευτή, που είχε σκοτωθεί έναν μήνα νωρίτερα σε τροχαίο.

«Τζάκι, είσαι εδώ; Πού είναι η Τζάκι;» είπε αναφερόμενος στη βουλευτή της Ιντιάνα, Τζάκι Βαλόρσκι.

Ενώ τον περασμένο Νοέμβριο μπέρδεψε την Τέιλορ Σουίφτ με την Μπρίτνεϊ Σπίαρς.