Ένα νέο βιβλίο με θέμα τον βασιλιά Κάρολο και τη σχέση με τη μητέρα του Ελισάβετ, θα κυκλοφορήσει  στα μέσα Φεβρουαρίου, από τη βιογράφο Ingrid Seward. Μάλιστα στο βιβλίο My Mother and I, υπάρχει απόσπασμα, το οποίο δημοσίευσε η Daily Mail και αποκαλύπτει ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήθελε να ακυρώσει τον γάμο της με τον Κάρολο ένα μήνα πριν γίνει ο γάμος εξαιτίας όσων συνέβησαν στα 21α γενέθλια του πρίγκιπα Ανδρέα.

Διαβάστε επίσης: Βασιλιάς Κάρολος: Η πρώτη φωτογραφία μετά από τη διάγνωση για καρκίνο

Όταν ο βασιλιάς Κάρολος αγνοούσε την πριγκίπισσα Νταϊάνα στο πάρτι γενεθλίων του

Στα γενέθλια τα οποία τραγουδούσε ο Elton John, ο Κάρολος πέρασε όλη τη βραδιά αγνοώντας την Diana και προσπαθώντας να μιλήσει με όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσε και βρίσκονταν στο συγκεκριμένο πάρτι.

«Η Νταϊάνα ήταν απελπισμένη. Ο αρραβωνιαστικός της βρισκόταν στην Αμερική τις προηγούμενες ημέρες και δεν είχε καμία διάθεση να χορέψει μαζί της. Καθώς αισθανόταν κενή από συναισθήματα, άρχισε να χορεύει με φρενήρεις ρυθμούς με διάφορους άνδρες και στο τέλος μόνη της», γράφει ένα από τα αποσπάσματα του βιβλίου.

Σύμφωνα με τη συγγραφέα, ο βοηθός μπάτλερ είδε την πριγκίπισσα εξαντλημένη και χαμένη στις σκέψεις της καθώς χόρευε με αργούς ρυθμούς. Η Diana έφυγε τα ξημερώματα με προορισμό το πατρικό της και ήταν αρκετά θυμωμένη με τις πράξεις του Καρόλου.

Μιλώντας στους γονείς της, εκείνοι τη συμβούλευσαν να μην χωρίσει τον τότε πρίγκιπα Κάρολο μια εβδομάδα πριν από τον γάμο. Ο πατέρας της κατάφερε να την πείσει και έτσι οι δυο τους παντρεύτηκαν στις 29 Ιουλίου 1981 και χώρισαν το 1996.