Την ώρα που η Βρετανία είναι σε σοκ μετά την αποκάλυψη του βασιλιά Καρόλου πως πάσχει από καρκίνο και πως έχει ξεκινήσει θεραπείες, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ φαίνεται πως βάζει πάνω από όλα την ευημερία της συζύγου του Κέιτ Μίντλετον και των παιδιών του και όχι τις βασιλικές υποχρεώσεις.

Μάλιστα, όλοι υπέθεσαν πως ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα αναλάβει πλέον τα ηνία για όσο διάστημα ο πατέρας του δεν θα μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά του.

Παραμένει προσηλωμένος στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος

Βέβαια, το Παλάτι φρόντισε να τονίσει πως ο βασιλιάς θα συνεχίσει να εργάζεται από το σπίτι του κανονικά, απλώς δεν θα κάνει δημόσιες εμφανίσεις υπό τον κίνδυνο να μην κολλήσει κάποιο μικρόβιο, δεδομένου ότι θα είναι πλέον ανοσοκατεσταλμένος.

Πέρα όμως από το σοκ της διάγνωσης του βασιλιά με καρκίνο, τα σενάρια για την επόμενη μέρα φαίνεται πως μονοπωλούν το ενδιαφέρον των βρετανικών μέσων ενημέρωσης. Σχεδιάζει να παραδώσει τον θρόνο στον γιο του, πρίγκιπα Γουίλιαμ; Θα παραιτηθεί; Αυτά είναι δύο ερωτήματα που απασχολούν τον μέσο Βρετανό πολίτη.

Διαβάστε ακόμα: Βασιλιάς Κάρολος: Μουδιασμένη η Αγγλία από τη διάγνωση για καρκίνο - Παρότρυνε τους γιους του "να μην κάνετε τα τελευταία μου χρόνια μια δυστυχία"

Βέβαια, ο ίδιος ο βασιλιάς φέρεται να έχει πει σε βοηθούς του ότι δεν σκοπεύει να κάνει κάτι τέτοιο και θα συνεχίσει να επιτελεί το έργο του. Εξάλλου, μην ξεχνάμε πως βρίσκεται μόλις 17 μήνες στο τιμόνι της μοναρχίας και περίμενε πολλά χρόνια για να φορέσει το στέμμα στο κεφάλι του.

Πάνω από όλα η οικογένεια για τον πρίγκιπα Γουίλιαμ

Από την άλλη, και ο ίδιος ο πρίγκιπας Γουίλιαμ δεν φαίνεται έτοιμος για κάτι τέτοιο. Όπως λένε πηγές του Παλατιού, ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα συνεχίσει να βάζει στο προσκήνιο την ευημερία της συζύγου του και των παιδιών του.

Θα επιστρέψει σήμερα στα δημόσια καθήκοντά του, έχει μια τελετή βράβευσης στο κάστρο Γουίνδσορ εκ μέρους του βασιλιά το πρωί και ένα επίσημο δείπνο στο κέντρο του Λονδίνου το βράδυ ως προστάτης του London Air Ambulance.

Μετά από αυτά, ωστόσο, δεν έχει προγραμματίσει άλλες υποχρεώσεις αυτή την εβδομάδα και θα είναι και πάλι στο πλευρό της φρεσκοχειρουργημένης συζύγου του Κέιτ Μίντλετον και των παιδιών τους, καθώς την επόμενη εβδομάδα ξεκινάνε οι ενδιάμεσες σχολικές διακοπές τους.

Μια πηγή δήλωσε στην Daily Mail: «Ο πρίγκιπας ήταν πάντα ξεκάθαρος πως προτεραιότητά του είναι να στηρίξει τη σύζυγό του και την οικογένειά του προς το παρόν - και δεν έθεσε κάποιο χρονοδιάγραμμα. Θα επιστρέψει στα καθήκοντά του, αλλά δεν θα πρέπει να περιμένετε να τον ξαναδείτε για λίγο καιρό μετά από αυτό».

Εννοείται ότι η ομάδα του στο παλάτι του Κένσινγκτον μιλάει με τους ομολόγους της στο παλάτι του Μπάκιγχαμ για το ποιες δημόσιες υποχρεώσεις θα μπορούσε να αναλάβει στη θέση του βασιλιά. Πιθανότατα, θα αφορούν περαιτέρω βασιλικές δεσμεύσεις και ίσως την ηγεσία της οικογένειας σε εκδηλώσεις όπως η ετήσια τελετή για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας στο Αββαείο του Ουέστμινστερ στις αρχές του επόμενου μήνα.

Όμως, με την επιμονή της Αυτού Μεγαλειότητος να κρατάει σταθερά το χέρι του στο τιμόνι των κρατικών επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της θητείας του, είναι εξαιρετικά απίθανο ο μελλοντικός βασιλιάς να χρειαστεί να αναλάβει οποιοδήποτε συνταγματικό ζήτημα.

«Ο βασιλιάς λατρεύει την Κέιτ και στηρίζει την απόφαση του Γουίλιαμ να βρίσκεται στο πλευρό της

Εξυπακούεται, βέβαια, πως ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έχει την «100% υποστήριξη του πατέρα του για να επιστρέψει με τους δικούς του ρυθμούς». Μια πηγή δήλωσε: «Ο βασιλιάς λατρεύει την Κέιτ και πιστεύει ότι κάνει θαυμάσια δουλειά. Καταλαβαίνει ότι η οικογένεια έρχεται πρώτη».

Γνωρίζει επίσης τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας της, μετά την επέμβαση στην κοιλιακή χώρα στην οποία υποβλήθηκε στα μέσα Ιανουαρίου. Η Κέιτ πέρασε δύο εβδομάδες σε ιδιωτικό νοσοκομείο στο Λονδίνο και είναι απίθανο να αρχίσει να αναλαμβάνει και πάλι τα βασιλικά της καθήκοντα πριν από το Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχέδια για συνάντηση μεταξύ Χάρι και Γουίλιαμ

Την ίδια ώρα, στο Λονδίνο πέταξε χθες εκτάκτως ο πρίγκιπας Χάρι προκειμένου να δει από κοντά τον πατέρα του, μετά την αποκάλυψη για τον καρκίνο.

Ο δούκας του Σάσεξ ταξίδεψε 11 ώρες για να επιστρέψει στην πατρίδα του και είχε μια συνάντηση 45 λεπτών με τον καρκινοπαθή πατέρα του, προτού ο βασιλιάς πετάξει με το ελικόπτερο για να βρεθεί στην εξοχική του κατοικία στο Σάντριγχαμ.

Κι ενώ όλοι ήλπιζαν για έναν πιθανό κλάδο ελιάς μεταξύ των βασιλικών αδερφών, πηγές του Παλατιού δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν σχέδια για συνάντηση μεταξύ Χάρι και Γουίλιαμ, με τον τελευταίο να παραμένει επικεντρωμένος στην οικογένειά του.

Άτομα που βρίσκονται κοντά στον Χάρι είπαν ότι θα καλωσόριζε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον αδερφό του, με έναν συνεργάτη του να τονίζει: «Ο πρωταρχικός λόγος που ο δούκας ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι για να επισκεφθεί τον πατέρα του. Αν παρουσιαζόταν η ευκαιρία να δει τον πρίγκιπα της Ουαλίας, τότε ο δούκας θα την αποδεχόταν ευχαρίστως».

Σε ξενοδοχείο έμεινε ο Χάρι: Πότε σχεδιάζει να επιστρέψει στο Λος Άντζελες

Όσο για τη διαμονή του, φαίνεται πως είτε η βασιλική οικογένεια δεν του παραχώρησε κάποιο σπίτι για να μείνει, είτε ο ίδιος δεν δέχτηκε, καθώς χθες το βράδυ παρέμεινε σε ξενοδοχείο και όχι στο Φρόγκμορ Κότατζ, από τον οποίο τον είχε κάνει έξωση ο βασιλιάς.

Ο Χάρι, πάντως, δεν πρόκειται να μείνει για πολύ στο Λονδίνο. Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, αναμένεται να συναντήσει την Μέγκαν Μαρκλ στον Καναδά την επόμενη εβδομάδα σε μια εκδήλωση για να τιμήσει τον έναν χρόνο μέχρι τους Αγώνες Invictus στο Βανκούβερ.