Επιβάτης από τον Καναδά έπαθε κρίση πανικού και άνοιξε την πόρτα του αεροσκάφους, λίγο πριν την απογείωση, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός σε αεροδρόμιο της Ταϋλάνδης.

Ταϋλάνδη: Έπαθε κρίση πανικού και απαιτούσε να βγει από το αεροπλάνο


Το περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης στο Διεθνές Αεροδρόμιο Τσιάνγκ Μάι. Ο 40χρονος επιβάτης που βρισκόταν στο Airbus A320 άρχισε να φωνάζει και ενώ το αεροπλάνο βρισκόταν στον διάδρομο απογείωσης, απαιτούσε από την αεροσυνοδό να ανοίξει την πόρτα για να βγει.

Όταν η αεροσυνοδός αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις παράλογες απαιτήσεις του, ο 40χρονος σύρθηκε προς τη μία έξοδο πίσω από το πιλοτήριο του αεροπλάνου και προσπάθησε να την ανοίξει.

Ο πιλότος σταμάτησε την απογείωση και οι αρχές τον συνέλαβαν. Ο 40χρονος υποστήριξε ότι υποφέρει από κρίσεις πανικού και ότι πίστευε πως θα του επιτεθεί από κάποιους που τον καταδίωκαν.

Σύμφωνα με το CNN, ο 40χρονος κρατείται και σε περίπτωση που καταδικαστεί, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με θανατική ποινή ή ποινή φυλάκιση 20 ετών. Επίσης, κινδυνεύει με πρόστιμο περίπου 20.000 δολαρίων.