Ελλείψεις σε ορισμένα είδη τσαγιού ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι Βρετανοί λόγω των επιθέσεων των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα και των προβλημάτων που αυτές έχουν δημιουργήσει στη ναυτιλία και τον εφοδιασμό.

Η βρετανική κοινοπραξία λιανικής πώλησης ανέφερε ότι είχε δει «προσωρινή διακοπή» στον εφοδιασμό ορισμένων ποικιλιών μαύρου τσαγιού, αλλά και σε αρωματικά προϊόντα.

Μάλιστα, οι εταιρείες έχουν προειδοποιήσει ότι η διάρκεια των διακοπών στη ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα θα καθορίσει εάν οι καταναλωτές έρθουν αντιμέτωποι με άδεια ράφια στην Ευρώπη.

*Διαβάστε εδώ: Αυστραλία: Πλοίο με 16.000 πρόβατα και βοειδή επέστρεψε στο ίδιο λιμάνι εξαιτίας των Χούθι

Η προειδοποίηση για καθυστερήσεις είναι η πρώτη για ένα είδος τροφίμου, μετά από αρκετές παρόμοιες από τους λιανοπωλητές ρούχων λόγω των Χούθι, οι επιθέσεις των οποίων έχουν επιβραδύνει το εμπόριο μεταξύ Ασίας και Ευρώπης.

Σημειώνεται ότι η Βρετανία, ο πέμπτος μεγαλύτερος εισαγωγέας τσαγιού στον κόσμο, προμηθεύεται περισσότερο από το ήμισυ του εισαγόμενου τσαγιού της από την Κένυα και την Ινδία, γεγονός που την καθιστά εξαρτημένη από τη διαδρομή της Ερυθράς Θάλασσας.

Το μη επεξεργασμένο τσάι αποστέλλεται στο Ηνωμένο Βασίλειο για επεξεργασία και συσκευασία, συμβάλλοντας στο να γίνει η Βρετανία ο 10ος μεγαλύτερος εξαγωγέας παγκοσμίως, σύμφωνα με το Institute of Export & International Trade (IEIT).