Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, κάλεσε για ακόμα μια φορά το Κογκρέσο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, για να αντιμετωπιστούν οι επιθέσεις με τη χρήση όπλων, έπειτα από τους πυροβολισμούς που έπεσαν χθες, Τετάρτη 14/02, εν μέσω της παρέλασης των νικητών του Super Bowl του αμερικανικού ποδοσφαίρου στο Κάνσας, με τουλάχιστον έναν νεκρό και πάνω από 20 τραυματίες.

«Η Τζιλ κι εγώ προσευχόμαστε για όσους σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν (...) στο Κάνσας και για να βρει η χώρα μας την αποφασιστικότητα να βάλει τέλος σε αυτή την παράλογη επιδημία βίας με τη χρήση όπλων που μας κάνει κομμάτια», αναφέρει ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του κ. Μπάιντεν.

*Διαβάστε εδώ: Με αίμα βάφτηκε το Super Bowl: Νεκρή 45χρονη μητέρα και 22 τραυματίες στο πάρτι στο Κάνσας - Η στιγμή που κόσμος πιάνει ύποπτο για τους πυροβολισμούς (Βίντεο)


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5fy6ddqcup)


Νεκρή από τα πυρά 45χρονη μητέρα δύο παιδιών

Σύμφωνα με το abcnews, το βράδυ της Τετάρτης, ο ραδιοφωνικός σταθμός KKFI 90,1 FM επιβεβαίωσε ότι η 45χρονη Lisa Lopez-Galvan, που ήταν DJ και ραδιοφωνικός παραγωγός στον σταθμό, σκοτώθηκε στο αιματηρό περιστατικό.

«Με ειλικρινή θλίψη και εξαιρετικά βαριά και συντετριμμένη καρδιά ενημερώνουμε την κοινότητά μας ότι η DJ του KKFI Lisa Lopez, οικοδέσποινα της εκπομπής "Taste of Tejano", έχασε τη ζωή της σήμερα στα πυρά στην παρέλαση των Kansas City Chiefs. Οι καρδιές και οι προσευχές μας είναι με την οικογένειά της», αναφέρεται στην ανακοίνωση του σταθμού.


Κάνσας: Η στιγμή που κόσμος πιάνει ύποπτο για τους πυροβολισμούς 

Βίντεο δείχνει ανθρώπους να τρέχουν να καλυφθούν και έντονη αντίδραση της αστυνομίας καθώς τελείωνε ο εορτασμός για το Super Bowl. Ορισμένοι παίκτες των Kansas City Chiefs βρίσκονταν ακόμη στη σκηνή όταν εκτυλίχθηκε το χάος.

Περίπου 800 αστυνομικοί εργάζονταν στην εκδήλωση, με την οποία γιορτάστηκε ο τέταρτος τίτλος των Chiefs του Κάνσας Σίτι στο NFL.

Ένα ακόμη βίντεο δείχνει οπαδούς των Kansas City Chiefs να επιτίθενται σε έναν από τους ενόπλους που φέρεται να άνοιξε πυρ. Τον έριξαν στο έδαφος καθώς εκατοντάδες έτρεχαν να σωθούν.
Heroic Kansas City Chiefs fans tackle fleeing suspected gunman after Super Bowl Parade shooting

Κάνσας: Το χρονικό - Συνελήφθησαν τρία άτομα

Όλα έγιναν στο τέλος της πανηγυρικής παρέλασης στο Κάνσας για την κατάκτηση του τίτλου στο φετινό Super Bowl (τον τελικό του πρωταθλήματος αμερικανικού ποδοσφαίρου) από την ομάδα των Kansas City Chiefs.

Τρία άτομα συνελήφθησαν, ανακοίνωσε η αστυνομία. Η τοπική αστυνομική διεύθυνση ανακοίνωσε πως τρεις ύποπτοι, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν όπλα, προσήχθησαν και ανακρίνονται. Υπολογίζεται ότι ένα εκατομμύριο άνθρωποι βρέθηκαν στο κέντρο του Κάνσας Σίτι για την παρέλαση μετά την κατάκτηση του τίτλου στο φετινό Super Bowl από τους Kansas City Chiefs.
At least 1 dead, several wounded in shooting near Kansas City Chiefs Super Bowl parade

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται η προσπάθεια του πλήθους να αφοπλίσει τον έναν εκ των δύο ενόπλων και να βοηθήσει τις Αρχές στη σύλληψή του. Στο ίδιο βίντεο φαίνεται και η σύλληψη του δεύτερου ενόπλου από την αστυνομία.



Στον εορτασμό της Τετάρτης αναμένονταν περίπου 1 εκατομμύριο παρελαύνοντες και 600 αξιωματούχοι των Αρχών επιβολής του νόμου.



Οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι εργάζονται για να απελευθερώσουν όλους από το εσωτερικό του Union Station.


«Πρέπει οι άνθρωποι να βγουν από την περιοχή όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με ασφάλεια και να αποφύγουν το γκαράζ, προκειμένου να διευκολυνθεί η περίθαλψη των θυμάτων των πυροβολισμών», δήλωσε η αστυνομία.



«Πολλοί από εσάς έχετε πλάνα από πολλούς αστυνομικούς που ασφαλίζουν τον σταθμό Union Station, εργάζονται για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια όλων μέσα στον σταθμό και να επισπεύσουν την περίθαλψη των τραυματιών», πρόσθεσε η αστυνομία του Κάνσας.

At least 22 people shot, 1 dead at Kansas City Super Bowl victory parade