Αγρότες πέταξαν φωτοβολίδες και βαρελότα και εκσφενδόνισαν αυγά σε γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην πόλη Βρότσλαβ στη δυτική Πολωνία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων PAP, και οι διοργανωτές προσπάθησαν γρήγορα να διαλύσουν τη διαδήλωση.

Διαβάστε επίσης: "Οργή" Ράμα στις Βρυξέλλες για Μπελέρη: "Η Αλβανία δεν είναι Σιβηρία, κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου"

Αγρότες σε όλη την Ευρώπη διαμαρτύρονται για τους περιορισμούς που υφίστανται λόγω των μέτρων της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, καθώς και για το αυξανόμενο κόστος και αυτό που λένε πως είναι αθέμιτος ανταγωνισμός από το εξωτερικό, ιδιαίτερα από την Ουκρανία.

"Η διαμαρτυρία ξεκίνησε στις 10.00 π.μ., περίπου στις 10:10 ή 10:15 διαλύθηκε από τους διοργανωτές, ζήτησαν από τον κόσμο να διαλυθεί", δήλωσε η Μόνικα Ντούμπετς, εκπρόσωπος του Δημαρχείου του Βρότσλαβ.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, περίπου 1.000 διαδηλωτές και 500 τρακτέρ και άλλα αγροτικά οχήματα ήταν στη διαδήλωση, είπε.

Οι αγρότες πραγματοποιούν πορεία κρατώντας σημαίες της Πολωνίας, πανό και φωτοβολίδες

Πλάνα που μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN24 δείχνουν διαδηλωτές να πραγματοποιούν πορεία στους δρόμους κρατώντας πολωνικές σημαίες, πανό και σε κάποιες περιπτώσεις φωτοβολίδες. Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της περιφερειακής διοίκησης όπου άναψαν μια μεγάλη φωτιά, με τον καπνό να υψώνεται στον ουρανό.

Παρότι οι διοργανωτές τους ζήτησαν να διαλυθούν, πολλοί δεν το έκαναν, όπως δείχνουν οι εικόνες.

Οι Πολωνοί αγρότες σχεδιάζουν πλήρη αποκλεισμό όλων των συνοριακών σημείων διέλευσης με την Ουκρανία και μεγάλη διαδήλωση στην πρωτεύουσα Βαρσοβία στις 20 Φεβρουαρίου.