Στα Τίρανα, πρωτεύουσα της Αλβανίας, τιμήθηκε η μνήμη των 57 αδικοχαμένων ανθρώπων στην σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, πριν από ένα χρόνο.

Ο σπουδαίος Έλληνας εικαστικός Χρήστος Παπανικολάου, που χρόνια τώρα ζωγραφίζει τον Καθεδρικό ναό των Τιράνων, άναψε 57 κεριά για τα θύματα των Τεμπών μπροστά στην τοιχογραφία της Ανάστασης. Μαζί του βρέθηκαν δεκάδες Αλβανοί πολίτες, δείχνοντας, ότι στον πόνο των ανθρώπων δεν υπάρχουν σύνορα.

Όπως είπε, ο κ. Παπανικολάου “ ήταν μια σύναξη συγκλονιστική που δείχνει για μια ακόμα φορά ότι οι λαοί είναι ενωμένοι. Η κουλτούρα της Αγάπης του μεγάλου Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου, αν και διανύουμε μια δύσκολη περίοδο, φάνηκε δυνατότερη και σίγουρα αυτό μπορεί να μας δείχνει μια χαραμάδα ελπίδας”

Ο εικαστικός Χρήστος Παπανικολάου που ζωγραφίζει τα τελευταία χρόνια στον καθεδρικό ναό των Τιράνων έχει γεννηθεί στα Τέμπη

Να σημειωθεί, ότι η κόρη του εικαστικού, είχε ταξιδέψει με το προηγούμενο τρένο, από τη Λάρισα για τη Θεσσαλονίκη, ενώ ο ίδιος γεννήθηκε στη θεσσαλική πόλη.

Τώρα βρίσκεται κοντά στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, ζωγραφίζοντας στον Καθεδρικό ναό τα τελευταία δέκα χρόνια, έχοντας αποσπάσει πολλά διεθνή βραβεία για το έργο του.