Πλήθος ερωτημάτων και αντιδράσεων έχει προκαλέσει στη Μεγάλη Βρετανία η συνεχιζόμενη απουσία του πρίγκιπα Γουίλιαμ από βασιλικές υποχρεώσεις του το τελευταίο διάστημα, με την Daily Mail να κατακεραυνώνει πρίγκιπα της Ουαλίας.

Συγκεκριμένα, ο πρίγκιπας της Ουαλίας συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό της συζύγου του, Κέιτ Μίντλετον, μετά την επέμβαση στην κοιλιακή χώρα στην οποία υπεβλήθη η πριγκίπισσα πριν από λίγο καιρό και την ανάγκασε να απέχει από τον δημόσιο βίο. Άλλωστε, όπως είχαν συμφωνήσει οι δυο τους, πρώτα είναι η οικογένεια και στη συνέχεια η δουλειά.

Εκτός αυτού, και η σοβαρή περιπέτεια της υγείας του βασιλιά Καρόλου, ο οποίος διαγνώστηκε με καρκίνο, αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στη μοναρχία και τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας «τρέχουν» για να το καλύψουν.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη, ο Γουίλιαμ, που είχε θεωρητικά επιστρέψει κανονικά στα καθήκοντά του, επρόκειτο να παραστεί στην επιμνημόσυνη δέηση για τον τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνο, που ήταν νονός του, αλλά και να εκφωνήσει λόγο. Ωστόσο, μόλις δύο ώρες πριν, ακύρωσε την παρουσία του επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους».

Αυτή του η κίνηση έκανε πολλούς να ανησυχήσουν για την υγεία της Κέιτ, αλλά το Παλάτι έσπευσε να διευκρινίσει ότι είναι καλά. Μάλιστα, ούτε ο ξαφνικός θάνατος του συζύγου της λαίδης Γκαμπριέλα Γουίνδσορ ήταν ο λόγος της απουσίας του.

Παρά το πένθος τους, οι γονείς της λαίδης Γκαμπριέλα, πρίγκιπας Μιχαήλ και πριγκίπισσα του Κεντ, παρέστησαν κανονικά στην επιμνημόσυνη δέηση. Μάλιστα, στην ίδια εκκλησία είχε λάβει χώρα ο γάμος της κόρης τους με τον 45χρονος Τόμας Κίνγκστον πριν από περίπου 5 χρόνια.

Τι γράφει η Daily Mail για τον πρίγκιπα Γουίλιαμ

Η κίνησή τους αυτή, βάζοντας το «καθήκον» πάνω από όλα, δεν πέρασε απαρατήρητη. Η δημοσιογράφος της Daily Mail, Liz Jones, με άρθρο της κατακεραυνώνει τον πρίγκιπα Γουίλιαμ για την ηχηρή του απουσία, ενώ, αντίθετα, αποθεώνει τους Κεντ για τη γενναιότητα που επέδειξαν.

«Οι γονείς της Γκαμπριέλα ήταν θλιμμένοι χθες, αλλά δεν έδειξαν τίποτα. Ήταν εν μέσω μιας οικογενειακής τραγωδίας, αλλά ήξεραν ότι η παράσταση έπρεπε να συνεχιστεί. Ο πειρασμός να μείνουν και να παρηγορήσουν την Έλλα πρέπει να έχει διχάσει τους Κεντ, αλλά οι γαλαζοαίματοι πάντα βάζουν το καθήκον πρώτο», αναφέρει η αρθρογράφος.

«Κάτι που φυσικά τροφοδότησε περισσότερες εικασίες ότι, για να μην εμφανιστεί ο Γουίλιαμ, κάτι πρέπει να μην πηγαίνει καλά. Έχει ανατραφεί με σύνθημα το καθήκον. Ακόμη και ως 15χρονο αγόρι, κατάφερε να συγκρατηθεί και να περπατήσει πίσω από το φέρετρο της μητέρας του. Τι στο καλό θα μπορούσε να έχει προκαλέσει τη δραματική μη εμφάνισή του την τελευταία στιγμή;», διερωτάται η βρετανική εφημερίδα, που ειδικεύεται στα βασιλικά θέματα.

Η ανεξήγητη κίνηση του πρίγκιπα Γουίλιαμ

«Ενώ οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε ακούσει ποτέ για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, η απόφαση του Γουίλιαμ να μην εμφανιστεί είναι μπερδεμένη. Ο Κωνσταντίνος, ο οποίος πέθανε πριν από περισσότερο από έναν χρόνο, ήταν εξάδελφος του παππού του Γουίλιαμ, πρίγκιπα Φιλίππου, και ανώτερος Ευρωπαίος βασιλιάς», συνεχίζει η Liz Jones.

Μεταξύ αυτών που τίμησαν τη μνήμη του Κωνσταντίνου ήταν ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Ισπανίας, καθώς και η βασίλισσα Καμίλα και η πριγκίπισσα Άννα.

«Η απουσία του Γουίλιαμ ήταν περίπλοκη σε τόσο πολλά επίπεδα και αναρωτιέμαι: γιατί το Παλάτι επιτρέπει στον μύλο των φημών να ξεφύγει από τον έλεγχο, χωρίς να μας δίνει έναν καλό λόγο;», διερωτήθηκε.

Στη συνέχεια, η αρθρογράφος της Daily Mail εστιάζει στη «σκοτεινή» εικόνα του μνημοσύνου για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο στο Γουίνδσορ και στην προχωρημένη ηλικία των παρευρισκομένων, που κάνει τη μοναρχία να μοιάζει ότι φθίνει.

«Οι φωτογραφίες της τελετής ήταν βικτωριανές: τόσο σκοτεινές και ζοφερές και οι πρωταγωνιστές -δεν υπάρχει άλλη φράση γι' αυτό- τόσο παλιοί όσο οι λόφοι. Κανένας υπαινιγμός γοητείας, κανένας χυμός σε αυτές τις φλέβες. Φυσικά, ήταν μια μελαγχολική περίσταση, αλλά η θέα της πριγκίπισσας της Ουαλίας με μαύρο πέπλο στην κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου δεν έδωσε ελπίδα για το μέλλον;», σημειώνει η αρθρογράφος.

«Δυστυχώς, οι γαλαζοαίματοι που παρέστησαν ήταν με γκρίζα μαλλιά και ρυτίδες. Και ο 64χρονος πρίγκιπας Άντριου, που οδήγησε την πομπή στο παρεκκλήσι. Αυτό σίγουρα δεν θα είχε συμβεί αν ο Γουίλιαμ ήταν παρών. Η δούκισσα και ο δούκας του Γκλόστερ, 77 και 79 ετών. Η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα ήταν εκεί στα 87 της, ο διοικητής Τιμ Λόρενς, 68 ετών, μαζί με την πριγκίπισσα Άννα, 73 ετών. Και, φυσικά, η βασίλισσα Καμίλα, 76. Η συνολική ηλικία των βασιλικών μελών στην πρώτη σειρά ήταν 581 έτη!», συνεχίζει.

«Όλα αυτά με κάνουν να λαχταρώ τον Γουίλιαμ και την Κέιτ: ψηλοί και κομψοί σαν καλαμιές, πολύ πιο λαμπεροί από οποιονδήποτε σταρ του κινηματογράφου. Γιατί κανείς δεν σκέφτηκε να βάλει την πριγκίπισσα Βεατρίκη (δεύτερη σειρά), τη Ζάρα Τίνταλ (τρίτη σειρά) στις καλύτερες θέσεις για το στιλ και τα νιάτα, δεν μπορώ να καταλάβω. Και πού ήταν η λαίδη Λουίζ, η εγγονή του Φιλίππου;», διερωτάται η Daily Mail.

«Δεν είδα ούτε έναν μαύρο στις βασιλικές μας τάξεις. Οι βασιλικοί αυλικοί, φυσικά, θα φωνάζουν "πρωτόκολλο". Η βασίλισσα Καμίλα κρατά το οχυρό, αλλά ακόμη και αυτή πρέπει να σκέφτεται: "Είμαστε πραγματικά στα τελευταία μας στάδια"» σημειώνει ακόμη. 

Διαβάστε ακόμα: Μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο στο Γουίνδσορ: Χωρίς Κάρολο και Γουίλιαμ - Έδωσαν το ''παρών'' Καμίλα και Λετίθια, ποιοι royals πήγαν (Εικόνες και βίντεο)

«Φυσικά, η ηλικία φέρνει εμπειρία, βαρύτητα, σοφία, αφοσίωση στο καθήκον –και πάλι, οι γονείς της Γκαμπριέλα έκαναν ακριβώς ό,τι θα έκανε η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ, βάζοντας πλάτη και πρόσωπο στο παιχνίδι. Αλλά αυτό δεν εξασφαλίζει ένα μέλλον, πόσω μάλλον θετικά "ωχ και αχ" από ένα πλήθος που χαιρετά».

«Ποτέ δεν χρειαζόμασταν τον Γουίλιαμ και την Κέιτ, ακόμα και τον Χάρι και τη Μέγκαν, πιο πολύ: Θα ήταν μια τονωτική ένεση. Θα σχολίαζαν όλοι: Τι φοράει; Μιλάνε τα αδέλφια μεταξύ τους; Πώς είναι τα μαλλιά του Χάρι;. Αντίθετα, έχουμε: "Ο δούκας μόλις κάθισε, ω Θεέ μου, θα μπορέσει να σηκωθεί ξανά;"».

«Είτε σας αρέσει είτε όχι, η βασιλική οικογένεια έχει να κάνει με τη γοητεία, το μάρκετινγκ, την προβολή. Ο θεσμός δεν μπορεί να φαίνεται καταδικασμένος, να μυρίζει ναφθαλίνη. Η ίδια η πριγκίπισσα του Κεντ στο παρελθόν είχε περιγράψει τα μεγαλύτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας ως "βαρετά"», προσθέτει η αρθρογράφος.

«Οι γαλαζοαίματοι φαίνονται πολύ σκοτεινοί, πράγματι. Φέρτε πίσω τους Fab Four, ή ακόμα και τον Fab One. Πραγματικά δεν μπορούμε να έχουμε άλλα άσχημα νέα. Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ πρέπει να κάνει το καθήκον του. Όχι μόνο προς τη γυναίκα και τα παιδιά του -αλλά και προς εμάς», καταλήγει.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czgj6lkwfchl)