Πυρκαγιά ξέσπασε σε κτίριο διαμερισμάτων σε πολυτελή συνοικία του Λονδίνου, νωρίς το πρωί της Παρασκευής (01.03.2024), με τουλάχιστον 11 άτομα να μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

Το πενταώροφο κτίριο βρίσκεται στο Νότιο Κένσινγκτον, στο νοτιοδυτικό τμήμα του Λονδίνου, κοντά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου και όταν έφτασε η Πυροσβεστική, το μισό ισόγειο του κτιρίου είχε τυλιχθεί στις φλόγες, σύμφωνα με ανάρτηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λονδίνου στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Όπως δήλωσε ο Στιβ Κόλινς, αξιωματούχος της Πυροσβεστικής που βρισκόταν στο σημείο: «Η φωτιά εξαπλώθηκε από το ισόγειο ως τον τελευταίο όροφο και την οροφή (του κτιρίου). Οι ομάδες (της πυροσβεστικής) εργάζονται σκληρά για να (…) εμποδίσουν την εξάπλωσή της στα γειτονικά κτίρια».


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική: «Γύρω στους 11 ανθρώπους έλαβαν τις πρώτες βοήθειες για εισπνοή καπνού και διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο».


Τέλος, να σημειωθεί ότι για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 15 πυροσβεστικά οχήματα και περίπου 100 πυροσβέστες.