Ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο Γερμανοί αξιωματικοί σχεδιάζουν πυραυλικό χτύπημα στη γέφυρα της Κριμαίας αποκάλυψε η Ρωσία. Παράλληλα η Ρωσία ζητά από το Βερολίνο εξηγήσεις για το ηχητικό ντοκουμέντο.

Η αρχισυντάκτρια του ρωσικού RT έκανε την αποκάλυψη μέσω του Telegram, δημοσιεύοντας το ηχητικό απόσπασμα διάρκειας 38 λεπτών και 13 δευτερολέπτων.

Νωρίτερα, η ίδια έδωσε στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο μιας συνομιλίας μεταξύ Γερμανών αξιωματικών που συζητούσαν «πώς θα βομβαρδίσουν τη γέφυρα της Κριμαίας». Στη συνομιλία, που έλαβε χώρα στις 19 Φεβρουαρίου, συμμετείχαν ο επικεφαλής του τμήματος επιχειρήσεων και ασκήσεων της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας της Bundeswehr Frank Graefe, ο επιθεωρητής του BBC Ingo Gerhartz και υπάλληλοι του κέντρου αεροπορικών επιχειρήσεων της Bundeswehr Space Command Fenske and Frostedt.

Η απομαγνητοφώνηση αποκαλύπτει ότι μια φατρία εντός της Bundeswehr πιέζει για τη μεταφορά πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Taurus στην Ουκρανία, παρά το γεγονός ότι ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δεν έδωσε το πράσινο φως για την κίνηση. Το ηχητικό ντοκουμέντο, υποδηλώνει επίσης ρητά ότι από τους περίπου 100 πυραύλους που προορίζονται για την Ουκρανία, έως και 20 θα χρησιμοποιηθούν για την καταστροφή της γέφυρας της Κριμαίας, ένα ζωτικής σημασίας πέρασμα μεταξύ της χερσονήσου και της ηπειρωτικής Ρωσίας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czil3b9n1w7t)

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Bundeswehr, οι πύραυλοι Taurus θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από βρετανικούς εκτοξευτές, που βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία, ωστόσο, η εγκατάστασή τους θα διαρκέσει περίπου οκτώ μήνες.

Μεταξύ άλλων, οι συνομιλητές πρότειναν να χωριστεί η όλη επιχείρηση σε στάδια και να στραφούν στο Ηνωμένο Βασίλειο για βοήθεια στον προγραμματισμό. Ένας από τους αξιωματικούς είπε επίσης ότι οι πύραυλοι Taurus θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την επίθεση εάν χρησιμοποιήθηκε το γαλλικό μαχητικό Rafale. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο γερμανικός στρατός προσπάθησε να βρει τρόπο να επιτεθεί στη γέφυρα χωρίς να κάνει τη Γερμανία συμβαλλόμενο μέρος στη σύγκρουση. Μία από τις επιλογές είναι η εκπαίδευση Ουκρανών.

Την περασμένη Τρίτη, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε ότι η Γερμανία δεν θα μεταφέρει πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Taurus στην Ουκρανία. Η δήλωση έγινε αφότου ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός άλλου, ένατου, συνασπισμού για να βοηθήσει το καθεστώς του Κιέβου - για την προμήθεια πυραύλων μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς.