Σε ηλικία 49 ετών έφυγε από τη ζωή ο πρίγκιπας Φερνάντο Γκόμεζ Αθέμπο της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας, πρώτος εξάδελφος του βασιλιά Φελίπε και ανιψιός του Δον Χουάν Κάρλος.

Σύμφωνα με το ισπανικό HOLA!, ο 49χρονος είχε κακή υγεία εδώ και αρκετό καιρό και εισήχθη στο νοσοκομείο τη Δευτέρα.

Γεννημένος στη Μαδρίτη το 1974 ήταν το μικρότερο από τα πέντε παιδιά της Ντόνα Πιλάρ, αδελφής του βασιλιά Χουάν Κάρλος και του επιχειρηματία Λουίς Γκόμεζ-Ακέμπο. Ο Φερνάντο είχε τέσσερα αδέλφια με τα οποία ήταν πάντα πολύ κοντά: τη Σιμονέτα, τον Χουάν, ο οποίος φέρει τον τίτλο του υποκόμη de la Torre, τον Μπρούνο και τον Μπελτράν, σύζυγο της Αντρέα Πασκουάλ.

Όλοι τους είχαν πάντα στενή σχέση με τους θείους του Δον Χουάν Κάρλος και τη Σοφία, καθώς και με τον βασιλιά Φελίπε, τη Λετίθια και τις κόρες τους, με τις οποίες μοιράστηκαν πολλά καλοκαίρια στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα.

Παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε σε μια οικογένεια που ανήκει στην υψηλή αριστοκρατία και την οικονομική ελίτ της Ισπανίας με στενούς οικογενειακούς δεσμούς με τον βασιλικό οίκο, ο Φερνάντο ήταν πάντα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

xalamandari-prigkipas2_jpg

Έκανε δυο γάμους. Ο πρώτος με την επιχειρηματία Mónica Martín Luque το 2004 στη Μαδρίτη σε έναν γάμο στον οποίο παρέστησαν ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος και η βασίλισσα Σοφία με τους Φελίπε και Λετίθια.

Το ζευγάρι χώρισε επτά χρόνια αργότερα κοινή συναινέσει και παρά τον χωρισμό, διατηρούσε πάντα καλές σχέσεις.

Μετά τον χωρισμό τους, ο Φερνάντο Γκόμεζ Αθέμπο γνώρισε τη Νάντια Χαλαμανδάρη, την Ελληνίδα δημοσιογράφο και μεταφράστρια, με την οποία ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου το 2016 στο δημαρχείο του Παλαιού Φαλήρου, μόλις πέντε ημέρες πριν υποδεχτεί τον γιο τους, τον οκτάχρονο σήμερα Νικόλα. Ήταν ένας πολύ απλός γάμος, με μόνο δύο καλεσμένους (τον πατέρα της Νάντιας και τη γιαγιά της).

Οπως σημειώνει το HOLA!, το ζευγάρι δεν είχε πάρει διαζύγιο και μεγάλωναν μαζί τον γιο τους. Για επαγγελματικούς λόγους, η Νάντια ζει στην Ελλάδα και παρόλο που προσπάθησαν να ξεκινήσουν μια κοινή ζωή στη Μαδρίτη, δεν τα κατάφεραν.

Στο άκουσμα της τραγικής είδησης του θανάτου του, η Νάντια Χαλαμανδράρη μοιράστηκε στο δημόσιο προφίλ της ένα κερί ως ένδειξη πένθους.