Ο μέντορας του Πούτιν, Αλεξάντερ Ντούγκιν, έχει επανειλημμένως προειδοποιήσει τις δυτικές χώρες για τις συνέπειες που θα είχε η υποστήριξη της Ουκρανίας. Πρόσφατα, επαναλάμβανε τις προειδοποιήσεις του, δηλώνοντας ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει αρχίσει και βρισκόμαστε στην πρώτη φάση του. Επίσης, πρόσθεσε ότι δεν έχουμε ξαναβρεθεί τόσο κοντά σε έναν πυρηνικό πόλεμο. Αν το ΝΑΤΟ δεν αλλάξει πολιτική και επιτεθεί στη Ρωσία, η καταστροφή θα είναι αναπόφευκτη, προειδοποίησε.

Η απόφαση του Γάλλου προέδρου Μακρόν να επισημάνει την πιθανότητα αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία και να καλέσει την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ να μην αγνοούν αυτήν την πιθανότητα, δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν. Αυτός απάντησε στον Μακρόν, επισημαίνοντας την πυρηνική του δύναμη και προειδοποιώντας τη Δύση να μείνει μακριά από την περιοχή.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απάντησε στον Μακρόν εφιστώντας την προσοχή στην πυρηνική του ισχύ και προειδοποίησε τη Δύση λέγοντας: «Μείνετε μακριά από την περιοχή».

«Ποτέ δεν ήμασταν τόσο κοντά σε έναν πυρηνικό πόλεμο», είπε ο Αλεξάντερ Ντούγκιν και συνέχισε: «Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ένας πόλεμος μεταξύ των πόλων. Αυτός ο πόλεμος είναι μεταξύ της μονοπολικής παγκόσμιας τάξης και του πολυπολικού συστήματος που η Δύση προσπαθεί να προστατεύσει. Οι γραμμές σύγκρουσης είναι η Ουκρανία, η Παλαιστίνη και η Ταϊβάν. Ένα νέο μέτωπο μπορεί επίσης να ανοίξει στην Αφρική και τη Νότια Αμερική. Βρισκόμαστε στη φάση διαμόρφωσης μιας νέας παγκόσμιας τάξης. Αυτή η διαδικασία είναι το σκηνικό θερμών συγκρούσεων. Το χειρότερο είναι ότι τώρα κινδυνεύουμε από πυρηνικό πόλεμο. Οι επιθέσεις στις πόλεις της Ρωσίας θα μπορούσαν να ξεκινήσουν έναν πυρηνικό πόλεμο ανά πάσα στιγμή», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο η πόρτα της διπλωματίας είναι κλειστή. «Σε αυτόν τον πόλεμο, δεν θα χρησιμοποιηθούν μόνο τακτικά πυρηνικά όπλα αλλά και στρατηγικά πυρηνικά όπλα. Εάν δεν μπορούμε να νικήσουμε την Ουκρανία σε έναν συμβατικό πόλεμο, αυτό θα σημαίνει άμεσα την έναρξη ενός πυρηνικού πολέμου και δεν σκοπεύουμε να σταματήσουμε μέχρι να αποκτήσουμε τον έλεγχο σε όλη την Ουκρανία. Από εδώ και στο εξής, καμία διπλωματική λύση δεν μπορεί να μας εμποδίσει από αυτόν τον στόχο. Επομένως, όποιος προμηθεύει όπλα στην Ουκρανία σήμερα πρέπει να γνωρίζει ότι αυξάνει τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου. Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, κατά μία έννοια, ξεκίνησε. Είμαστε ακριβώς στα πρώτα στάδια αυτού. Ποτέ δεν ήμασταν τόσο κοντά στον πυρηνικό πόλεμο. Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ δεν καταλαβαίνουν ότι τα βήματα που κάνουν θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πυρηνική τραγωδία. Η επίθεση στη Ρωσία είναι η καταστροφή του κόσμου. Εάν το ΝΑΤΟ συνεχίσει την τρέχουσα πολιτική του, αυτή η τρομερή μέρα θα είναι αναπόφευκτη», ανέφερε επίσης.