Κάμερα έπιασε την πρώτη έξοδο της πριγκίπισσας της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετονκοντά στο κάστρο του Ουίνδσορ, στα περίχωρα του Λονδίνου, δύο μήνες μετά την εγχείρηση στην οποία επιβλήθηκε στην κοιλιά.

Η φωτογραφία δείχνει την Κέιτ Μίντλετον να κάθεται στη θέση του συνοδηγού σε όχημα που οδηγεί η μητέρα της, Κάρολ, ενώ φορά γυαλιά ηλίου. Τη φωτογραφία μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ.

Τα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι δεδομένου ότι η φωτό ελήφθη στις 9 το πρωί το πιθανότερο είναι ότι οι δύο γυναίκες επέστρεφαν στο σπίτι αφού είχαν πάει τα τρία μικρά παιδιά της Κέιτ Μίντλετον στο σχολείο.

Κέιτ Μίντλετον: Η πρώτη εμφάνιση μετά από δύο μήνες και... πολλές φήμες

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχει παραμείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας από τον Δεκέμβριο. Η Κέιτ Μίντλετον, πριν από τη σημερινή της εμφάνιση, είχε να εμφανιστεί δημοσίως για δύο και πλέον μήνες, καθώς η τελευταία φορά που εθεάθη στο κοινό ήταν στις 25 Δεκεμβρίου στην λειτουργία των Χριστουγέννων.

Το παλάτι του Κένσινγκτον ανακοίνωσε στις 17 Ιανουαρίου ότι η Κέιτ Μίντλετον νοσηλευόταν για μια προγραμματισμένη εγχείρηση στην κοιλιά και δεν θα ήταν σε θέση να επανέλθει στα δημόσια καθήκοντά της πριν από το Πάσχα.

Παρέμεινε στο νοσοκομείο για δύο εβδομάδες, μετά την εγχείρηση και ακολούθως αναρρώνει στο σπίτι της στο Γουίνδσορ. Η ανάρρωση είχε ανακοινωθεί εξ' αρχής ότι θα ήταν μακρά, όπως και ότι δεν θα δίνονταν περαιτέρω πληροφορίες για την πορεία της υγείας της Κέιτ, εκτός αν κρινόταν απαραίτητο.

Και όντως το παλάτι δεν έχει επανέλθει με νεότερη ενημέρωση παρά μόνο όταν χρειάστηκε να παρέμβει και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους λέγοντας ότι η Κέιτ Μίντλετον αναρρώνει ομαλά, τα πηγαίνει εξαιρετικά και είναι καλά, όταν οι φήμες ξέφευγαν.

Ολο αυτό το διάστημα οι φήμες οργίασαν για το ποιο είναι το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε η πριγκίπισσα (το παλάτι έχει διευκρινίσει εξ αρχής ότι δεν είναι καρκίνος), ενώ κυκλοφόρησαν ακόμη και θεωρίες συνωμοσίας για την Κέιτ, με αποκορύφωμα τον κατακλυσμό των social με σχόλια χρηστών για την Κέιτ μετά την ξαφνική απουσία του πρίγκιπα Γουίλιαμ από το μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Πριν λίγες ημέρες η Κέιτ Μίντλετον με τα παιδιά της πήγαν για λίγες ημέρες στο εξοχικό τους, το Ανμερ Χολ στο Σάντριγχαμ, στο χειμερινό διάλειμμα από το σχολείο, μετέδωσαν επίσης τα βρετανικά ΜΜΕ, ένα ακόμη σημάδι ότι όλα βαίνουν καλώς με την πριγκίπισσα.

Την ίδια ώρα ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έχει επανέλθει στα καθήκοντά του σε πλήρη κλίμακα μετά το διάλειμμα που έκανε για να βρεθεί στο πλευρό της συζύγου του αλλά και των παιδιών τους.

Η συγκυρία είναι δύσκολη για το βρετανικό παλάτι με δύο από τα τέσσερα ανώτατα μέλη του να βρίσκονται σε διαδικασία θεραπείας και ανάρρωσης αντίστοιχα. Ο βασιλιάς Κάρολος υποβάλλεται σε θεραπεία για καρκίνο και απέχει από τα δημόσια καθήκοντα, αποφεύγοντας τις συναθροίσεις και τις συναστροφές, ενώ η εξαιρετικά δημοφιλής πριγκίπισσα Κέιτ αναρρώνει μετά την επέμβαση στην κοιλιά.