Μεγάλη ανησυχία προκάλεσε ο σεισμός 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στα Δαρδανέλια της Τουρκίας. Η δόνηση προκάλεσε φόβους για μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.

Μάλιστα, οι σεισμολόγοι προειδοποίησαν ότι ο χθεσινός σεισμός είναι προάγγελος του μεγάλου σεισμού που περιμένουν στην Κωνσταντινούπολη, είναι σημάδι του μεγάλου σεισμού που έρχεται.

Διαβάστε ακόμα: Τουρκία: Σεισμός μεγέθους 4,2 Ρίχτερ στα Δαρδανέλια – Αισθητός και στην Κωνσταντινούπολη


'İSTANBUL DEPREMİNİN ÖNCÜSÜ' Deprem Uzmanından Çarpıcı Sözler! Vatandaşları Böyle Uyardı

 

Ο σεισμολόγος Σουλεϊμάν Παμπάλ ανέφερε: «Η περιοχή μας ανησυχεί. Ένας σεισμός που θα είναι μεγαλύτερος των 7 Ρίχτερ, νότια του Μαρμαρά ή στο ρήγμα της Ανατολίας, θα είναι ένας σεισμός που θα επηρεάσει όλη την περιοχή, την Κων/πολη, την Προύσα, τα Δαρδανέλια κ.τ.λ».

Çanakkale Depremi Hangi Fayı Tetikler? Prof. Dr. Süleyman Pampal'dan 7 Şiddetinde Deprem Uyarısı

 

Από την πλευρά του, ο Χουσεΐν Οζτούρκ, σεισμολόγος, σημείωσε: «Από εδώ και πέρα κάθε σεισμός είναι προάγγελος του μεγάλου σεισμού που περιμένουμε στην Κωνσταντινούπολη. Αυτοί οι μικροί σεισμοί σπάνε σιγά-σιγά τα ρήγματα και οδηγούν σε μεγάλους σεισμούς. Σαν να είναι μια προετοιμασία. Ανοίγει το μεγάλο ρήγμα που θα προκληθεί. Αυτοί οι σεισμοί είναι τα σημάδια του μεγάλου σεισμού».